Menü

5 kapcsolatépítő kérdés minden napra

Alternatívák a szokványos „Milyen volt a napod?”helyett

Home » Életmód » Párkapcsolat » 5 kapcsolatépítő kérdés minden napra - 07.2019

Ha a nap végén szeretnénk egy kicsit máshogyan közelíteni párunkhoz, íme 5 alternatív kérdés, melyekre biztosan nem csupán egy igennel vagy nemmel fog válaszolni.

1. Történt ma Veled valami érdekes?

Kerüljük az általánosító kérdéseket! A „Milyen napod volt?” pont ilyen, és nem is igazán lehet rá jól válaszolni. Ám ha valami konkrétabbat kérdezünk – például, hogy történt-e a párunkkal valamilyen kedves, vicces, frusztráló vagy érdekes dolog –, arról biztosan elkezd majd mesélni. Segít beindítani a beszélgetést az is, ha mi magunk is megosztjuk a velünk történt eseményeket.

8 APRÓSÁG A BOLDOGABB HÁZASSÁGÉRT

2. Mit vársz a legjobban az elkövetkező időszakban?

A párunk értékelni fogja, ha arra kérdezünk rá, mit vár a legjobban az elkövetkező hetekben, milyen kihívások izgatják igazán. Mi is megoszthatjuk vele, hogy bennünket mi foglalkoztat a legjobban, miért izgulunk, mit várunk. Ez lehet egy közös program, utazás, de akár munkahelyi fejlemények is.

3. Segíthetek Neked valamiben?

Ha azt látjuk, hogy partnerünk fáradt, ideges, valami foglalkoztatja, kérdezzünk rá bátran, tudunk-e neki segíteni, hogy könnyebbé tegyük az életét. Lehet, hogy csak valami apróságról van szó, mégis jól esik mindenkinek, ha azt érzi, párja ott áll mellette, és ha szüksége van rá,  van, akire támaszkodhat.

LEGYEN BÉKÉS A PIHENÉS

4. Bánt valami?

Ha párunk gondterheltnek tűnik, frusztrált, magába zárkózik, ne az legyen az első gondolatunk, hogy velünk van problémája. Sokan nem képesek maguktól megnyílni, szükségük van egy kis bátorításra. Lehet, hogy nem mi  oldjuk meg a munkahelyi problémáját, de már önmagában az is sokat jelent, ha elmondhatja, mi bántja.

5. Mikor tudunk újra kicsit együtt lenni?

Lehet, hogy a hétköznapok zsúfoltak és stresszesek, de mindig jó, ha előre látjuk, mikor tudunk újra minőségi időt együtt tölteni. Minden nap legyen legalább fél óra, amikor csak egymással foglalkozunk és eltervezzük, mikor lesz a legközelebbi alkalom, amikor minden egyebet a hátunk mögött hagyva, kicsit kikapcsolódhatunk és feltöltekezhetünk.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk