Menü

Interjú Kállay-Saunders Andrással

„Nem kell mindig erősnek mutatni magunkat”

Home » Életmód » Interjú » Interjú Kállay-Saunders Andrással - 05.2017

Jó pár éve már annak, hogy Kállay-Saunders András felbukkant a Megasztár színpadán, azóta pedig szépen fut a szekere. Az európai karrier kapujában kaptuk el egy interjúra az énekest!

dm: Nem volt könnyű téged utolérni, hiszen éppen Dániában stúdiózol. Hogyan kell elképzelnünk egy ilyen munkafolyamatot?
Kállay-Saunders András:
A külföldi menedzseremnek köszönhetően sikerült kijutnom ehhez az őrületesen profi csapathoz, ahol majd egy hétig zenélünk együtt. Neves producerek vesznek körül, és mindenkivel eltöltök pár napot, aztán meglátjuk, hogy milyen dalt hozunk össze. Itt, Dániában rengeteg songwriting campet szerveznek, ami szintén az ő profizmusukat mutatja. A héten jön ki Király Viktor is ehhez a csapathoz felvételre, illetve nemrég futottam össze a brit énekessel, John Newmannel. Egyelőre nagyon jól megy a közös munka, így már most biztos vagyok benne, hogy nem térek haza üres kézzel.

Az elmúlt években komoly átalakuláson mentél át zeneileg a KSB-vel, készen álltok a bandával meghódítani Európát is?
Alapvetően az a cél, hogy ne csak Magyarországon ismerjék a zenénket. Félreértés ne essék, nagyon szeretem a hazámat, de ha van rá lehetőség, akkor szeretném, ha minél több emberhez eljuthatnának a dalok, akár Európában, akár Amerikában. A dániai stúdiózás is már egy lépés az európai karrier felé, mondhatni kinyitottuk az ajtót más országok felé is. Itt más a közönség, másra van igényük és persze sok új emberrel ismerkedhetek meg. Több külföldi kiadóval is tárgyaltam mostanában, kaptam is ajánlatokat, de ameddig nincs konkrét szerződés, addig nem szívesen beszélek róla.

Hamarosan beindul a fesztivál-, illetve a kemény koncertszezon, amikor fellépésről fellépésre mész a csapattal. Miből merítesz erőt, hogy bírd a nagy hajtást?
Nagyon szeretek focizni, kondizni és olykor-olykor persze egy kis buli is kell. Kész szerencse, hogy egy nap huszonnégy órából áll, így szerencsére bármilyen kemény időszak is van, mindig van egy kis időm a kikapcsolódásra (nevet).

megjelenésű, stílusos srác vagy. Mennyire fontos számodra a divat követése?
Nem az a fontos, hogy amit viselek, trendi legyen, hanem hogy jól érezzem magam benne, hogy könnyen tudjak vele azonosulni. Nem szeretek tucatmódra öltözködni, ugyanakkor nem is feltétlenül törekszem arra, hogy nagyon egyedi legyek, egyszerűen csak azt viselem, amiben úgy érezhetem jól magam, hogy közben önazonos maradhatok. Persze velem is előfordul, hogy a fél ruhatáramat ki kell borítanom, mire valamit ténylegesen kiválasztok aznapra (nevet). A fonott hajamat illetően pedig rengeteg visszajelzést kapok – elég megosztó (nevet). Van, aki azt mondja, hogy már túl extrém, van, aki szerint nem áll jól, s persze olyan is akad, aki azonnal kérdezi, hogy hol csináltathatna ő is hasonlót.

A szépségápolásra mennyire fordítasz időt?
A fonás miatt fodrászhoz rendszeresen járok, hetente kell ugyanis egy kicsit igazítani rajta. Az arcomra igazán Nutellát szeretek kenni (nevet). Viccen kívül: van egy szuper fáradtság elleni arckrémem, ami jó szolgálatot tesz, amikor keveset tudok pihenni. Fontos, hogy ápolt és puha legyen a bőröm. Illetve Reni (Tolvai Reni, András párja – a szerk.) néha rávesz egy-egy arcmaszkra, ami meglepően hatásos!

Úgy tűnik, hogy az elmúlt években a zenei stílusoddal együtt te magad is sokat változtál. Komolyabb, tudatosabb, énekesnek tűnsz, aki nap mint nap tesz azért, hogy elérje az álmait. Maradtak még álmaid, amiket szeretnék valóra váltani?
Persze! Keményen megdolgozom a sikerért, és minden egyes kis lépésnek örülök, amit sikerül megtennem az álmaim felé. Ez a dániai stúdiózás most épp egy ilyen lépés. Szeretném, ha beindulna az európai karrier, ha aláírnánk a lemezszerződést, és éppen ezért minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a legjobbat hozzam ki magamból. Szeretném, ha a zeném megkapná a kellő figyelmet.

Szerinted mitől lehet a mai világban egy férfi igazán férfias?
A férfiasság ott kezdődik, amikor egy férfi bevallja, hogy Justin Bieber jó zenét készít. Nagyon sokat szidják őt, pedig irtó tehetséges. Szerintem nem attól lesz valaki jobb férfi, hogy takargatja a gyengeségeit. Sőt, nem is kell mindig erősnek mutatni magunkat, hiszen ha valaki mindig erős, akkor az csak egy álca, amivel eltakarja a valódi önmagát. Ez pedig nem jó dolog hosszú távon.

Most minden kereknek tűnik az életedben. Ha kívánhatnál három dolgot, mi lenne az? Magamnak egy sikeres világ körüli turnét kívánnék,az emberiségnek pedig egészséget. Őszintén nagyon örülnék, ha a világban mindenki egészséges lehetne és nem lenne többet háború.

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk