Active Beauty
Így sminkelj pasztell színekkel

Ezt a 3 dolgot figyelembe kell venned

Így sminkelj pasztell színekkel

A pasztell árnyalatú szemhéjfestékek megszínesítik a mindennapjainkat! Frissítő rózsaszín vagy lila – ennyi kell a felejthetetlen pillanatok létrehozásához. Egy romantikus szem smink sikeres lesz ezzel a 3 tippel.

Búcsúzunk a sápadt bőrtől és a fáradt őszi szemektől, a szemfestésben egy nagy adag színnel ellensúlyozzuk a szürke szomorúságot. A fehér, pasztell tónusok nagy arányával azonnali éber pillantást varázsolhatunk. Különösen a világoskék és az orgona színek kölcsönöznek a szemnek üde pillantást, csakúgy, mint a fehér szemceruza a vízvonalon. És ami a legjobb: a megfelelő árnyalatú divatos szem smink valóban mindenkinek jól áll.

A FIGYELEM KÖZÉPPONTJÁBAN: A SZEMHÉJAK

SZEM SMINK PASZTELL SZÍNEKKEL – ÍGY ALKALMAZD

  1. Alkalmazd helyesen

Alice Retzl sminkes első lépésben krémes termékekkel dolgozik, hogy a finom színek intenzív hatást biztosítsanak. „Ha nincs megfelelő szemhéjfestéked, használhatsz rúzst vagy krémes arcpirosítót, hogy gyönyörű alapot teremts” – magyarázza Alice Retzl. Csak a második lépésben használj púderes szemhéjfestéket, hogy erősítsd a színt.

A szem smink akkor is figyelemfelkeltővé, ha gyenge színátmenetekkel és grafikus formákkal játszol. Ha bátran szeretnél sminkelni, kipróbálhatsz szokatlan változatokat is, például felhúzhatod a szemhéjfestéket a halántékodhoz, sőt hagyhatod, hogy beleolvadjon a pirosítóba is. Ha erős kifejezést szeretnél adni a szemednek, fesd feketére a szempilláid.

  1. A smink többi része

A gyengébb szemhéjfesték színeknek megfelelően a smink többi részének meglehetősen finomnak kell maradniuk, mert a túl sok szín gyorsan átlépi a visszafogott hatást.

  • Arcszín: Az egyenletes bőr ragyogást biztosít arcunknak, ezáltal tündéri megjelenést kölcsönöz neki. A színezett BB krémek egyenletes alapot biztosítanak anélkül, hogy maszkszerűek lennének, és szükség esetén a bőrnek nedvességet, védelmet és ápolást is nyújtanak.
  • Ajkak: Az ajkak maradjanak természetesek, és csak egy kis szájfényt vagy átlátszó ajakbalzsamot tegyünk rájuk. Ha egy kicsit több színre vágysz, választhat olyan pasztell tónusokat is, amelyek megfelelnek a szem sminkjének, például rózsa, sárgabarack vagy korall színt. Még a hideg évszakban is az abszolút a kedvencek közé tartozik a korall szín. Nem csoda, elvégre a rózsaszín-narancs-piros árnyalat minden nőnek jól áll, akár világos, akár sötét színű az arcbőre.
  • Körmök: Átlátszó, pasztell mályva vagy erős korall – abszolút trendi a festett köröm, amely a szem sminkkel kiegészülve egységes képet ad a megjelenésnek. Az erős tónusok, például a pasztellszürke vagy a korall, a legszebbek a rövid és közepes hosszúságú körmökön. Nagyon elegánsak és stílusosak, különösen a hűvösebb évszakban.

SZÉPSÉGTIPPEK A NAGYVILÁGBÓL

  1. Stílus típus szerint

A pasztell megjelenés nagyszerű tulajdonsága, hogy minden bőrtípushoz és szemszínhez van megfelelő árnyalat, amely tökéletesen harmonizál egymással.

  • Zöld szemek: a rózsaszín szemhéjpúder fokozza a zöld, ragyogó szemeket, de a lila és ibolya tónusok is kiemelik a szem színét.
  • Kék szemek: A sárgabarack, mint a narancssárga kiegészítő színe, a kék szemet igazán kiemeli. A rózsaszín tónusok alapvetően mindenkinek jól állnak, de különösen a kék szeműek számára előnyös a finom rózsaszín.
  • Barna szem: a kék szemhéjpúder különleges megjelenést kölcsönöz. A barna szemek is tökéletesen mutatnak világoszöld tónusokkal, például pisztácia zölddel.