Menü

Így nyerjük vissza alakunkat szülés után!

Tippek újdonsült anyukáknak

Home » Életmód » Így nyerjük vissza alakunkat szülés után! - 07.2017

Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy ne szedjünk fel túl sok kilót a terhesség alatt, szülés után pedig azon görcsölünk, hogy megszabaduljunk attól a feleslegtől is. Fontos leszögezni, hogy a várandósság alatt és azt követően ugyan megváltozik a testünk, ez azonban egyáltalán nem szégyellnivaló. Szóval miközben azon dolgozunk, hogy a mérleg nyelve néhány kilóval kevesebbet mutasson, a legfontosabb, hogy elfogadjuk az új testünket és hogy az egészséges életmódra törekedjünk.

Szoptassunk (ha tudunk)!
A szoptatás a legegyszerűbb módja annak, hogy maguktól olvadjanak le rólunk a kilók, hiszen rengeteg kalóriát égetünk el vele – anélkül, hogy ártanánk magunknak vagy a kisbabánknak.

Csak vizet igyunk!
Ha szoptatunk, akkor valószínűleg be is tartjuk ezt a szabályt, ha azonban nem, akkor is érdemes távol tartanunk magunkat a cukros és koffeines italoktól. A víz rendkívüli módon segíti a szülés utáni regenerációt és fölösleges kalóriákat sem viszünk be a szervezetünkbe. Fogyasszunk hát naponta 6-10 pohár vizet!

Együnk kisebb adagokat, de többször!
A napi háromszori étkezésről próbáljunk meg átszokni a napi öt vagy hat étkezésre. Fogyasszunk kisebb adag ételeket pár óránként, és gondoskodjunk arról, hogy tányérunk kellőképpen színes legyen – így biztosak lehetünk abban is, hogy egészséges fogások csúsznak le a torkunkon.

Sportoljunk együtt babánkkal, hogy a kettőnk közötti kapcsolat még szorosabb legyen!

Intsünk búcsút a cukornak!
Mondani egyszerű, betartani annál nehezebb… A legjobb, ha a háztartásban is minél kevesebb cukortartalmú élelmiszert tartunk, így a csábítás is kisebb. Tervezzük meg gondosan, hogy mikor mit eszünk, ha ugyanis hirtelen kell bekapnunk egy-két falatot, nagyobb eséllyel nyúlunk egészségtelen, cukros ételek felé. Ha kiiktatjuk a cukrot az étrendünkből, testünk könnyebben tud méregteleníteni, azaz az alakformálás is hatékonyabb.

Apró lépésekben haladjunk!
Nyilván a szülés után képtelenek leszünk kora reggelente kilométereket futni, még akkor is, ha korábban a napi rutinunk része volt a sportolás. Ne érezzünk bűntudatot emiatt, haladjunk olyan kis lépésekben, ami még jól esik. Már egy kevés mozgás is értékelendő – akár sétálunk, akár lépcsőzünk, akár elvégzünk egy-két tornagyakorlatot.

Mozogjunk a babával!
Kisbabánk sem hátráltathat minket, ha tényleg sportolni szeretnénk, hiszen számos olyan gyakorlat van, amelyet babával is végezhezünk. Ez a közös program ráadásul még inkább erősíti a kettőnk közötti kapcsolatot.

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk