Menü

Így dekoráljunk a nyár legszebb emlékeivel

3 csodaszép, nyarat idéző otthonszépítő ötlet

Home » Életmód » Otthon » Így dekoráljunk a nyár legszebb emlékeivel - 08.2019

Ki ne szeretné sokáig megtartani a nyár hangulatát? Szerencsére ez nem teljesen lehetetlen, a kedves élményeket felidézhetjük pár egyszerűen elkészíthető, ám annál látványosabb nyári dekorációval.

Dekoráljunk fényképekkel!

Nincs is annál jobb, mint hideg őszi estéken egy bögre forró italt kortyolgatva felidézzük a nyár legszebb emlékeit. És hogy az emlékek ne kopjanak meg a következő nyaralásig, érdemes a telefonunkkal, fényképezőnkkel készített fotóinkat előhívatni és albumba rendezni. A legjobbakból pedig akár óriásposztert is készíttethetünk. Egy jól elkapott pillanat a tengerparti naplementében, egy vidám csoportkép, egy vicces mozdulat, egy jól sikerült arckép – mindez fotóként megörökítve csodás darabja lehet a nyári fotókollázsunknak.

PORTRÉK- EMBEREK MEGÖRÖKÍTÉSE A SAJÁT KÖRNYEZETÜKBEN

Létrehozhatunk egy fotófalat, amelyre évről évre újabb, szívünknek kedves élményeket felidéző képeket tehetünk ki, a szivárvány minden színében pompázó keretekkel. A legegyszerűbb megoldás, ha egy sima üvegborítást teszünk a fotókra, így kizárólag a kép fog dominálni. Mindig jó érzés lesz rá nézni, és nem utolsó sorban az emlékek is jobban megmaradnak.

Hozzunk köveket az otthonunkba!

Akárhol is járunk a nagyvilágban, szép köveket mindenhol találunk. Érdemes szín szerint gyűjteni őket, a halvány rózsaszíntől a feketéig, mert az otthonunk árnyalataival harmonizáló darabok nagyon jól mutatnak dekorációként, ráadásul minden egyes darab annak a tájnak a rezgéseit őrzi, ahonnan származik. A fürdőbe, a hálóba kiválaszthatunk egy-egy igazán szép, különleges darabot, de ha igazán látványos hatást szeretnénk elérni, és több kövünk, kavicsunk is van, akkor egy szép üvegbe is elhelyezhetjük ezeket. Ha szín szerint tesszük őket vázába, üvegtálba, néhány év alatt sok színes és érdekes üvegünk lehet, amelyek szépen illenek is egymáshoz. Ha van otthoni csobogónk, akkor abba is beletehetjük. A feng shui szerint ez pozitív energiát hoz otthonunkba.

7 TRENDI HANGULATJAVÍTÓ SZÍN

Különleges növények

Ha a nyaralásunkat különleges faunájú helyen töltöttük, és nem tiltják az ottani törvények, vásárolhatunk és hazahozhatunk egzotikus palántákat, bujtásokat, magvakat is, melyeket később az otthonunkban elültethetünk. A környezetváltozás és a hosszú utazás is megviseli ugyan a növényeket, de kellő szakértelem mellett újra régi szépségükben pompázhatnak nálunk, élő emléket állítva a nyaralásnak. Egy citrom-vagy narancsfa, egy különleges szépségű virág gyönyörű dísze lehet az otthonunknak.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk