Menü

5 tipp, amit ősszel a hygge stílustól érdemes átvennünk

Melegítsük fel otthonunkat

Home » Életmód » Otthon » 5 tipp, amit ősszel a hygge stílustól érdemes átvennünk - 10.2019

Amikor kint hideg van, mi pedig egy puha, meleg takaróba burkolózva, zamatos teát vagy forró csokit kortyolgatva belefeledkezünk egy jó könyvbe – ez a hygge. Íme, 5 tipp, hogyan varázsolhatjuk otthonunkba ezt a jellegzetes hangulatot.

1. Ölelő puhaság

A hygge hangulat fontos része a melegség és a puhaság. Vastag, kötött, pihe-puha takarók, műszőrmés párnák, bolyhos szőnyegek – minél otthonosabb, puhább és melegebb, annál jobb! És milyen jó érzés hideg őszi-téli estéken bekuckózni a kedvenc fotelünkbe, magunkra csavarni a legmelegebb plédet, amit csak találunk, és elkortyolni egy bögre forró italt.

4 DOLOG A HÁLÓBAN, AMI MIATT ROSSZABBUL ALSZUNK

2. Illatos és melengető fények

A gyertyafény varázslatos meghittséget és melegséget varázsol az otthonunkba. Minél több ég a lakásunkban, annál inkább átadhatjuk magunkat a hygge életérzésnek. Tovább fokozható a hatás, ha illatgyertyákat vagy aroma mécseseket is használunk.

3. Társasági pompa

A hygge életérzés szerves részét képezik a nagycsaládi vagy baráti, társas összejövetelek. Ehhez pedig igazi pompa dukál: fényűzően megterített asztal, kényelmes fotelek, zamatos borok és ínyencfogások – itt minden az elégedettséget szolgálja.

4. Sok kis emlék, apróság

Az igazi meghittséget azok a kis személyes tárgyak teszik teljessé, melyeket az évek során gyűjtöttünk össze. A sok családi fotó, a messzi tengerpartról hazahozott kagylók és csigaházak, az utazásaink során vásárolt csecsebecsék, a szüleinktől kapott kedves kis dísztárgyak. Pontosan ezektől az apróságoktól lesz igazán otthonos és személyes az életterünk.

ŐSZIESÍTETT OTTHON 5 LÉPÉSBEN

5. Az élet élvezete

A hygge arról szól, hogy élvezzük a pillanatot másokkal, de az is fontos, hogy megtaláljuk önmagunkban is a boldogság forrását. Nem kell nagy dolgokra gondolnunk: egy finom, kényeztető habfürdő, a kedvenc desszertünk, egy finom kávé, a kedvenc zenénk hallgatása – ennyi elegendő is ahhoz, hogy még élvezetesebben teljen a nap, és azt gondoljuk: az élet szép.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk