Active Beauty
Húsvéti tojásfestés természetesen

Az alkotás öröme

Húsvéti tojásfestés természetesen

Az utóbbi években szerencsére egyre fontosabb az emberek számára a környezetvédelem és a fenntarthatóság, így a a hétköznapokban is igyekszünk minél többet megtenni annak érdekében, hogy kevésbé szennyezzük a természetet. Ez a trend az ünnepi dekorációk világába is kezd begyűrűzni, így már a húsvéti tojásfestésnél is a természetes anyagok kerülnek előtérbe.

Ha idén Te is mellőzni szeretnéd a mesterséges anyagokat, akkor az alábbi fűszereket és zöldségeket kell beszerezned ahhoz, hogy a szivárvány minden színében pompázzanak a húsvéti tojásaid.

Répa

Narancssárga tojásokhoz kb. 250 gramm apróra vágott répára lesz szükségünk, amit fél liter vízben kb. 30-40 percig kell főznünk. Az idő leteltével pedig el is készült a természetes színezőnk.

Spenót

Ha zöld színű tojásokat szeretnénk, akkor vegyünk 300 gramm spenótot, engedjünk rá annyi vizet, hogy az ellepje a leveleket, majd 35-40 percig főzzük. Ezután tegyük bele a tojásokat, melyek hamarosan el fognak színeződni.

A TOJÁSFESTÉS SOSEM VOLT MÉG ILYEN SZÓRAKOZTATÓ!

Hagymahéj

Az aranybarna tojásokhoz egy maréknyi hagymahéj fog kelleni. A héjakat tegyük 20 percre fél liter forrásban lévő vízbe, majd zárjuk el a tűzhelyet. Ezután neki is kezdhetünk a tojásfestésnek.

Kurkuma

A sárga színű tojások elkészítéséhez kurkumára lesz szükségünk, amit fél liter vízbe szórjunk bele, majd kb. 10 percig hagyjuk forrni. Ha lejárt az idő, akkor már festhetjük is a tojásokat.

KÉSZÍTSÜNK HÚSVÉTI DEKORÁCIÓT!

Kávé

A kávé is a barátunk, ha tojásfestésről van szó, ugyanis a barna tojásokhoz erre lesz szükségünk. Két liter vízhez adjunk 30-50 gramm őrölt kávét, majd 20-30 percig hagyjuk főni, és kész is van a természetes festékünk.

Cékla

A tökéletes piros tojások titka a cékla. Hámozzunk meg három-négy darabot, majd főzzük azokat kb. 35-40 percig. Ezzel a lével piros, de akár lilás tojásokat is tudunk festeni.

További tippek a húsvéti tojásfestéshez: