Menü

Hogyan csempésszünk egy kis nyarat az őszbe?

Pörgessük vissza az időt!

Home » Szabadidő » Tippek és trükkök » Hogyan csempésszünk egy kis nyarat az őszbe? - 09.2018

Bár sokak kedvenc évszaka az ősz, azt mégsem tagadhatjuk, hogy  időnként ránk tör a nyár végi szomorúság. A hűvös megérkeztével gyakran érezzük a napsütés, a medencepart, a vidám nyári ruhák és a színes koktélok hiányát. Hoztunk ezért pár tippet arra, hogyan ’tegyünk félre őszire’ egy kicsit ebből az örömteli évszakból.

Tartsuk fenn a várakozást!

A nyári időszak egyik legjellemzőbb velejárója az izgatottság a közeledő nyaralás miatt. Már hetekkel az indulás előtt számoljuk vissza a napokat – főleg, ha egy hosszabb utat terveztünk –, és alig várjuk, hogy a bikiniket és strandpapucsokat pakolhassuk végre a bőröndbe. Juttassunk ebből az élményből egy kicsit az őszbe is, és foglaljunk le egy utazást, amit hasonló lelkesedéssel várhatunk. Persze most fürdőruhák helyett kötött pulóverek kerülnek a táskába, de ez az élményen nem ront egy cseppet sem.

5 ŐSZI ASZTALI DEKORÁCIÓ

Nyári színek

Nagyszerű módja egy kis nyári hangulat konzerválásának, ha egy-két nyári színt mindig magunk mellett tartunk. Menjünk el szoláriumba, hogy viszont lássunk magunkon egy kis vakációs barnaságot, vagy használjunk nyári üdeséget adó sminkeket. Egy mértékkel felvitt bronzosító csodákra képes. Öltözködésünkbe is becsempészhetjük a nyári fuvallatot: egy korall vagy türkiz színű kiegészítő pillanatok alatt visszarepít a tengerpartra.

Hagyjuk elöl a bohó fesztiválruhákat!

Nem kell megválnunk minden nyári darabtól, ahogy más hónapot ír a naptár. Kísérletezzünk, próbáljuk ki nyári kedvenceinket különböző outfitekben. Biztosan találunk olyan összeállítást, ami máris beleillik az őszi viseletbe. Egy bohó stílusú blúz például tipikusan jól passzol egy szőrme mellényhez, vagy a hosszú farmer és bokacsizma kombóhoz.

ŐSZI BŐRÁPOLÁSI RUTIN

Legyen egy szertartásunk!

Mindenki élete tele van kisebb-nagyobb szertartásokkal. Egyeseknél a reggeli kávé, másoknál az esti forró fürdő az, ami szent és sérthetetlen. Mivel a nyár – még ha be is csempésszük elemeit az őszbe –sehol sem tarthat örökké, gondoljunk ki egy olyan tevékenységet, amely segítségével pozitív élményekkel búcsúzhatunk el tőle a következő viszontlátásig. Egy, a már gyengülő, de még meleg napsütésben közösen eltöltött vízparti nap, egy utolsó családi fagyizás vagy egy egzotikus koktélozás a barátokkal, de akár egy első ’pulóveres-dzsekis’ városnézés is mind-mind jó ötlet. A nyárbúcsúztató szertartásunk után sokkal nagyobb örömmel vágunk majd neki az ősz sava-borsának.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk