Menü

Hírességek, akik büszkén vállalják ősz hajszálaikat

Sztárok, akiknek jól áll az ősz frizura

Home » Szépség » Frizura » Hírességek, akik büszkén vállalják ősz hajszálaikat - 03.2020

Sokan az ősz hajszálak láttán az öregségre asszociálnak. De tévednek. Bebizonyítjuk, hogy az ősz tincsek igenis lehetnek gyönyörűek.

Egy férfi esetében a deres haj, az őszülő halánték még vonzóbbá teheti viselőjét. Néhány hírességnek kifejezetten jót is tett a hajszínváltás, ugyanis sokkal érettebb, sármosabb külsőt kölcsönöz nekik.

Őszülő sármőrök

Itt van mindjárt Hugh Grant! Ugye nem az jut róla eszedbe, hogy milyen öreg? Pedig már jócskán van ősz hajszála. A Sztárom a párom című klasszikusban ban még hullámos barna hajjal bűvölte el a női szíveket, ám idővel ő is az ősz sármőrök közé emelkedett. Másik nagy kedvencünk George Clooney, akinek pillantásától ma is elolvadunk. És vonzerejéből mit sem von le, hogy az elmúlt évek alatt igencsak megőszült. És folytathatnánk a sort olyan sármőrökkel, mint Richard Gere vagy Harrison Ford.

SZTÁROK DIÉTATIPPJEI

Modell ősz hajjal – Miért ne?

Az olyan sztárok, mint Eveline Hall (67), Carmen Dell’Orefice (82) és Kristen McMenamy (46) vagy Iris Apfel (92) kifejezetten büszkék ősz tincseikre, és nem hogy takargatnák, inkább előnyt kovácsolnak belőle. Eveline Hall Németország legismertebb időskorú modellje, akit 65 évesen fedeztek fel, és azóta is töretlen a népszerűsége a divattervezők körében. Carmen Dell’Orefice nem csak 82 évét, de az évek alatt megőszült haját is teljes természetességgel viseli. Talán ennek is köszönhető, hogy még mindig jelentős névnek számít a szakmában.

A 92 éves, New York-i Iris Apfel megjelenése teljesen ellentmond annak, amit egy átlagember gondol egy idős hölgyről. Iris mindenre, ami konvencionális és hagyományos, fittyet hány, megjelenése igazán extrém, mégis meghökkentő, sablonokat mellőző öltözködése, ősz haja igazi divatikonná tette őt.

Sztárok, akik büszkék őszülő frizurájukra, amivel továbbra is gyönyörűek, sármosak.

Akiknek védjegyévé vált az ősz haj

A 60 felett járó Annie Lennox frizurája már-már az énekesnő védjegyévé vált. A mindig extrém rövid hajú sztár volt már tejszőke, vörös, pár éve azonban őszen hódít. Diane Keaton, a vagányságáról és életigenléséről ismert színésznő már hosszú évekkel ezelőtt búcsút intett a hajfestéknek. Az ősz haj kifejezetten jól áll neki is, és ez semmit nem von le a szépségéből. Sokan azt mondják, hogy az ősz haj fakó, élettelen. Hogy ez mennyire nem így van, annak ékes bizonyítéka a csodálatos Helen Mirren, akinek a haja ragyogó, sima és fényes. A kék szemű, porcelánbőrű típusoknak az ősz haj kifejezetten jól áll. Ezt figyelhetjük meg Glenn Close-nál is, akinek ragyogó kék szeméhez nem is lehetne jobb választás az ősz tincseknél. Ezt valószínűleg ő is így gondolja, mert nem hajlandó befestetni a haját. A 81 éves színésznő, Judi Dench szintén a természetesség híve, és büszkén vállalja megőszült frizuráját. Megjelenése decens, kifinomult és rendkívül nőies.

MIT SPORTOLNAK A LEGCSINOSABB HÍRESSÉGEK?

Jamie Lee Curtis, a most 60 éves színésznő a harmincas éveiben kezdett őszülni, és állítása szerint a 41. születésnapján döntött úgy, hogy nem küzd tovább, és a maga természetességében fogadja el a korát. És milyen jól tette, hiszen Curtis kis túlzással úgy néz ki, mintha arra született volna, hogy a szép ősz haj tankönyvi példája legyen.

 

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk