Menü

Szépségtippek hidegen sajtolt olajokhoz

Értéket hordoznak

Home » Szépség » Szépségápolás » Szépségtippek hidegen sajtolt olajokhoz - 07.2020

Egyre többen használnak hidegen sajtolt olajokat a szépségápolásban, ami annak köszönhető, hogy rengeteg értékes tápanyagot tartalmaznak, így segítik a bőr regenerációját, és selymessé varázsolják azt. Ha Te is ki szeretnéd próbálni egyiket, másikat, akkor most eláruljuk, melyik mire jó.

Mielőtt azonban rátérnénk az olajok jótékony hatásaira, tisztába kell lennünk azzal, hogy ezeket hogyan és mikor érdemes használni annak érdekében, hogy minél jobban ki tudják fejteni a hatásukat. Az egyik leglényegesebb, hogy az olajat mindig nedves bőrre vigyük fel, ugyanis ebben az esetben tudja az a legjobban magába szívni. Szintén fontos, hogy mindig lefekvés előtt kenjük magunkra az olajokat, hiszen így elegendő ideje van a bőrünknek, hogy magába szívjon minden értékes tápanyagot.

Szárító és nem szárító olajok

Az olajokat két csoportba sorolhatjuk: vannak szárító és nem szárító olajok. Előbbiek közé tartozik az argán-, a napraforgó- és a bogáncsolaj, míg az utóbbiak közé a mandula-, az olíva- és a kókuszolaj. Lássuk, hogy melyik mire jó!

Olívaolaj

Az olívaolaj rengeteg E-vitamint és antioxidánst tartalmaz, melyek jótékony hatással vannak a száraz bőrre és hajra egyaránt. A száraz korpa egyik legjobb ellenszere az olívaolaj, ugyanis nem csak eltünteti azt, hanem még a viszketést is enyhíti, továbbá fényesebbé és könnyebben fésülhetővé varázsolja a hajunkat. A leghatékonyabb, ha egy pakolást készítünk belőle. Ehhez masszírozunk a fejbőrünkbe és a hajunkba egy kevés olívaolajat, ezután tekerjük be a hajunkat egy törölközőbe, várjunk fél órát, majd alaposan öblítsük ki.

MILYEN A BŐRTÍPUSOM?

A különböző olajoknak a bőrápolásban is nagy hasznát vehetjük

Argánolaj

Az argánolajban nagyon sok telítetlen zsírsav, E-vitamin, fenolsav és flavonoid található, így nagyon jó gyulladáscsökkentő, továbbá nem tömíti el a pórusokat, aminek köszönhetően a pattanásokra hajlamos bőrrel rendelkezők is használhatják. Sőt mit több, még a száraz bőrt és a kisebb ráncokat is lehet vele kezelni, ugyanis feszesítő hatása is van.

ARGÁNOLAJ

Bogáncs- és napraforgóolaj

Mindkét olaj tökéletes választás pattanásos bőr esetén is, ugyanis a bőrünk könnyedén magába tudja szívni, így nem fog csillogni az arcunk. A normál és érzékeny bőrtípusok is nyugodtan használhatják, ugyanis a bennük található linolsav támogatja a bőr védekezőképességét.

Mandulaolaj

A mandulaolaj használata szintén ajánlott az érzékeny bőrűeknek, ugyanis az argánolajhoz hasonlóan ez sem tömíti el a pórusokat, viszont sokkal gazdagabb, így a bőr nem tudja teljes mértékben magába szívni, azaz enyhén fényleni fog tőle.

Kókuszolaj

A kókuszolajat egyre többen fedezik fel maguknak, ami teljesen érthető, hiszen nagyon sok laurinsavat tartalmaz. Utóbbi nedvességgel látja el a bőrt, enyhíti a viszketést és még gyulladáscsökkentő hatása is van. Épp ezért javasolt a használata érzékeny és száraz bőr esetén. Sőt, sminkeltávolításhoz is remekül alkalmazható. Ehhez tegyünk egy kevés olajat a tenyerünkbe, hagyjuk megolvadni, majd egy nedves sminklemosóvattával itassuk fel. Ezután óvatosan töröljük át vele az arcunkat és a szemeinket. Azonban figyelem: pattanásokra hajlamos bőr esetén képes csökkenteni a gyulladás mértékét, amennyiben csak az érintett terültre kenünk belőle. Ha azonban a teljes arcunkra visszük fel a kókuszolajat, akkor eltömítheti a pórusainkat, aminek következtében mitesszeres lesz a bőrünk.

 

További cikkek az értékes olajokról:

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk