Menü

Hajtrendek: laza & vad

Ezek a vágási technikák garantálják a változatosságot

Home » Szépség » Hajtrendek: laza & vad - 03.2017

Lehet rövid, vad, jól fésült vagy akár frufruval megbolondított. 2017 hajtrendjeiben mindenekelőtt a változás dominál: ma hullámos a haj, holnap pedig teljesen sima.

Pixie cut

Nő pixie frizurávalHa lenne 2017-nek trendfrizurája, akkor egész biztosan a pixie frizura lenne az. Bár a pixie angolul tündért jelent, ennek a hajviseletnek nincs köze a hullámos fürtökhöz. Ennek ellenére rendkívül nőiessé és erőssé teszi a viselőjét. A pixie cut rövid frizura, ami különböző hajhosszakat kombinál: az egyik oldalon 2-3 milliméteres a haj, a fejtetőn akár tíz centiméter hosszúak is lehetnek a tincsek. A hosszú „bóbita” többféle formázási lehetőséget ad. Aki szeret elbújni a haja mögé, annak ez a frizura nem előnyös: itt ugyanis nincs haj, ami mögé el lehetne rejtőzni. A pixie cut a női erő, a bátorság és a magabiztosság jelképe.

Clavi cut

Fekete hajú nő clavie frizurávalDe most térjünk rá a félhosszúra. Ami azt jelenti: a haj a kulcscsontig ér. Régen ezt átmeneti frizurának tartottuk, amikor növesztettük a hajunkat, ma az a neve, hogy clavi cut (clavicle angolul kulcscsontot jelent), és minden arcformához ideálisnak tartják. Viselhetjük hullámosan vagy egyenesre kihúzva is. Fontos, hogy könnyen variálhatóra legyen vágva, hogy sokféleképpen formázhassuk a hajat. A vékony szálú hajat tömött formára kell vágni, hogy dúsabbnak tűnjön. A hullámos haj még dinamikusabb lesz a lépcsős vágástól. Az előző szezon egyenes vágású clavi frizuráival szemben 2017-ben már hátul rövidebb a haj, elöl pedig picit hosszabb.

Frufru

Szőke nő frufruvalA frufru újra elfoglalta méltó helyét a homlokon. Tetszés szerint lehet vágni, minden hossz megengedett. Lehet lépcsős, hosszú vagy rövidre vágott, kócos vagy aszimmetrikus. Akár magunknak is vághatunk frufrut. Idén már ritkán kell egyenesre vágni, inkább kócosra kell borzolni, mintha éppen megráztuk volna a fejünket. A frufru csaknem minden frizurát fiatalosabbá tesz. Jól illik hozzá, ha a haj többi részét lépcsősre és erősen texturáltra vágatjuk.

Romantikus frizura

Szőke nő romantikus fizurávalA hosszú vagy félhosszú, enyhén hullámos haj minden nőnek jól áll. A romantikus hajtrendnél a haj természetes mozgásán van a hangsúly. Ehhez speciális technikával kell vágni a hajat, amitől lágyan hullámos lesz. A hajat nem kell „belőni”, azaz semmiképpen sem kell szigorú fazont adni neki. A borzas haj, ami úgy néz ki, mintha most másztunk volna ki az ágyból, speciális textúraspray-vel és hajsütővel alakítható ki. Szintén nagyon jól néz ki a kócos haj, amit laza kontyba kötöttek. A romantikus hajviseletek közé tartoznak a fonott copfok, amelyek szintén népszerűek ebben a szezonban. Aki még nem tanult meg hajat fonni, annak itt az ideje, hogy gyakorolja. A romantikus frizurához illenek a szalagok, a virágok és más hajbavalók. És a visszatérés, ami hamarabb eljött, mint vártuk volna: a kreppelt haj. Akár az egész frizurát vagy csak egy részét, de a hajat megint trendi kreppelni.

Egyenes haj

Barna hajú nő egyenes hajjalA teljesen kisimított vagy kivasalt haj pont az ellentéte a romantikus frizurának. Sem a frizura, sem a haj hossza nem számít. Legfeljebb egy dologban: minél hosszabb a haj, annál több időbe telik kisimítani. E frizura minimalista és modern, elegáns és sokféleképpen formázható. Viselhetjük középen húzott választékkal, szigorú oldalválasztékkal vagy cikcakkosan elválasztva. Szintén nagyon jól mutat, ha itt-ott csillogóvá tesszük, amit zselével érhetünk el.

 

 

 

 

 

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Hajszínek: még több trend

 

Úgy ahogy a frizurák, a hajszínek is követik a divatot.

A természetesség és az egyediség a fő irányvonalak. Különleges festési technikák segítségével hódolhatunk ennek a trendnek.

Nemcsak a frizurákat, hanem a hajszín trendeket is bizonyos irányzatok alakítják. Ebben a szezonban egy nagy trendet követnek: vissza a természethez. Az extrém színekkel való kísérletezés a múlté. A színek ragyogjanak anélkül, hogy természetellenes hatást keltenének. A cél hajtípusunk előnyös oldalának megmutatása, szépségének kihangsúlyozása. Az egyediség áll a középpontban. Meleg ragyogást a szőkétől a barnán keresztül a vörösig sok színből elővarázsolhatunk. Szőke színek esetén a réz, arany és rosé árnyalatokat részesítik előnyben a fodrászok. A barnák is lágyak, melegek és természetesek. A barna hajat kiválóan festhetjük olyan technikákkal, mint a márványozás, amellyel világos-és-sötét effekteket kapunk. Így alkothatunk természetes hajszíneket szikrázó reflexekkel az úgynevezett szabad kezes, free hand technikával.

Egy további hajszíntrend alapszik a kedvelt balayage témán, melyet root blurring-nek hívnak. Ezzel a technikával a világosabb színek közötti átmeneteket úgy mossák össze egészen a hajtövekig, hogy a végeredmény természetes hatást keltsen. A contouring is egy felkapott téma. A fények és árnyékok játékával sugárzóbbá teszi az arcot.

2017-ben elsősorban a saját hajszínünk szépségének kiemelése a cél mesteri színező és festési technikákkal.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk