Menü

Hajápolás a hőségben

Óvd tincseidet!

Home » Szépség » Frizura » Hajápolás a hőségben - 08.2020

Nyáron nem csak a bőrünket és a szemünket kell megvédenünk a napfénytől és az UV-sugaraktól, de a hajunkat is. Az alábbi tippeknek hála a meleg hónapokban is szép és egészséges maradhat frizuránk.

  1. Védjük a kiszáradástól

A hajunk 15 százaléka vízből áll, épp ezért védenünk kell a napsugaraktól és a hőségtől, hiszen a hő hatására seperc alatt elpárolog belőle a nedvesség, aminek következtében kiszárazdnak tincseink. Ennek elkerülése érdekében fogyasszunk sok folyadékot, továbbá védjük a hajunkat egy fejfedővel.

  1. Ne használjunk plusz hőt

Nyáron a hajunkat megviseli a meleg és az UV-sugarak, így próbáljuk mellőzni a hajszárítást, a hajvasalást és minden mást, amivel további hőnek tesszük ki. Élvezzük ki, hogy nyáron nem kell időt pazarolni a szárításra, hiszen a meleg levegőn is pikk-pakk megszáradnak hajszálaink. Ha szeretjük a hullámos fürtöket, akkor próbáljuk ki a következő trükköt: a nedves hajunkból készítsünk egy kontyot, majd száradás után egyszerűen engedjük ki, és csodáljuk meg a végeredményt. Amennyiben nem tudunk lemondani a hajszárító használatáról, akkor csak a legalacsonyabb hőmérsékleten használjuk.

HOSSZÚ, EGÉSZSÉGES HAJRA VÁGYIK? TÁPLÁLKOZZON ÍGY!

  1. UV-védelem

Ki gondolná, hogy még a hajunkat is védeni kell az UV-sugaraktól? Szerencsére számos erre a célra készült termék között válogathatunk. Szerezzünk be mielőbb egyet, hogy ne károsodott hajszálakkal búcsúztassuk majd a nyarat.

Óvd tincseidet a nyári időszakban tippjeink segítségével
  1. Hajpakolás

Mivel a hőség és a napsugarak is megviselik a hajunkat, ajánlott heti egyszer egy tápláló hajmaszkkal kényeztetni tincseinket, ami nem csupán nedvességgel, hanem tápanyagokkal és vitaminokkal is ellátja azokat

Tipp: A pakolás felvitele után tekerjük körbe a hajunkat egy törölközővel, és hagyjuk rajta azt  hatóidő alatt. Ennek a trükknek hála még intenzívebb lesz a hatás.

A HAJTÖREDEZÉS MEGELŐZHETŐ!

  1. Megfelelő sampon

Nyáron ajánlott más sampont használnunk, mint télen. A meleg hónapokban olyan terméket válasszunk, ami tartalmaz keratint, aloe verát, mentát vagy pantenolt, ezek ugyanis sokáig frissen tartják a hajszálakat.

  1. SOS-tippre fel!

A különféle hajolajok csodákra képesek, hiszen anélkül ápolják a hajunkat, hogy elnehezítenék azt. Érdemes mindig magunknál tartani egy kisebb flakonnal, így amikor úgy érezzük, hogy nagyon szárazak és meggyötörtek a hajszálaink, akkor csak gyorsan bedörzsöljük azokat vele, és máris szebb és ápoltabb hatást keltenek.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk