Active Beauty
Gombás ragu füstölt tofuval

Egészséges és erőt adó

Gombás ragu füstölt tofuval

Minden étel, amit kicsit hosszabb ideig főzünk, erősíti az ellenálló képességünket és belülről melegít minket. Ilyenek például a levesek és az egytálételek – és mint ez a ragu.

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók 4 személyre:

A basmati rizshez:

  • 250 g fehér basmati rizs
  • 500 ml víz
  • 1/2 teáskanál só

A raguhoz:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 6 újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 600 g champignon gomba
  • 6 szárított paradicsom olívaolajban
  • 100 ml fehérbor
  • 200 ml zöldségalaplé
  • 200 ml szójakrém
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1/2 piros húsú paprika

A füstölt tofuhoz:

  • 2 evőkanál olívaolaj
    200 g füstölt tofu

CANIHUA LASAGNE RECEPT

Elkészítés:

  1. Mossa át a rizst egy szűrőben, majd tegye egy edénybe, adja hozzá a vizet és sót. Fedő alatt forralja fel. Amint forr a víz, vegye le a lángot a legkisebb fokozatra, és párolja a rizst kb. 15 percig, míg meg nem puhul. Hagyja rajta a fedőt, hogy meleg maradjon, amíg elkészíti a ragut.
  2. A raguhoz karikázza fel az újhagymát. Pucolja meg a fokhagymát és vágja apróra, a champignon gombákat vágja vastag szeletekre, a paradicsomot pedig csíkozza fel. A paprikát vágja apró kockákra, a tofut szeletelje fel.
  3. Hevítsen olajat egy nagy serpenyőben, tegye bele az újhagymát és a fokhagymát, és 2 perc alatt párolja meg azokat. Adja hozzá a gombaszeleteket, és állandó keverés mellett 5 perc alatt pirítsa meg azokat a hagymás olajban. Adja hozzá a szárított paradicsomot és a fehérbort, és főzze további 3 percig. Keverje hozzá a zöldségalaplevet és a szójakrémet. Főzze további 5-7 percig alacsony lángon. Húzza le a tűzről, ízesítse sóval és borssal.
  4. A füstölt tofuhoz hevítsen egy serpenyőben egy kevés olívaolajat, és pirítsa meg benne a tofudarabok mindkét oldalát.
  5. Szedje a rizst, a gombaragut és a tofut 4 tányérra, és a felkockázott paprikával megszórva tálalhatja az ételt.