Menü

Canihua Lasagne

Egy klasszikus tésztalapok nélkül

Home » Gasztro és Sport » Canihua Lasagne - 10.2017

Zöldségekkel vagy gombával kombinálva, sajttal vagy nélküle: ez a lasagne olyan sokoldalúan elkészíthető, hogy a család minden tagja megtalálja majd a neki tetsző variációt.

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók 6 főre:

  • 140 g canihua
  • 350 ml fűszeres paradicsomszósz
  • kevés szójakrém (tetszés szerinti mennyiségben)
  • 420 ml zöldségalaplé
  • egy kevés tisztított vaj a kikenéshez
  • 200 g mozzarella
  • 30 g tetszés szerinti feltét, pl. paprika, gomba, hagyma stb.
  • parmezán a kéreghez
kevés só, bors

Zubereitung:

1. Tegyük fel főni a canihuát a zöldségalaplével, és lassú tűzön, alkalmanként megkeverve főzzük kb. 15 percig. Ezt követően hagyjuk további 10 percet duzzadni a szemeket. Keverjük hozzá a paradicsomszósz felét és némi szójakrémet, és tegyük félre.
2. Zsírozzunk ki 6 közepes sütőformácskát tisztított vajjal és kenjük ki mindegyik alját 2 ek. paradicsomszósszal. Ezt követően osszuk el a canihua-keverékünket a formácskákban, és egy kanállal finoman nyomkodjuk el bennük a masszát.
3. Rétegezzük felváltva a mozzarellát és a feltétet (zöldségmixet) a formákban, a tetejüket pedig szórjuk meg ízlés szerint parmezánnal.
4. A sütőformákat helyezzük egy tepsire és toljuk 20 percre a sütőbe.

PASTA AL LIMONE – RECEPT

Tipp: A canihuát „kanivá“-nak ejtik, és bébiquinoaként is emlegetik. Ugyancsak gluténmentes. Ha maradna meg némi canihua, olaj hozzáadása nélkül kipattogtathatjuk őket egy serpenyőben. A pattogatott canihua magában vagy joghurtba keverve is kitűnő eledel.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Share
Vissza az oldal tetejére
Mint minden weboldal, az activebeauty.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban talál. Értem