Active Beauty
Fürdőolaj készítése otthon

Kleopátra után szabadon

Fürdőolaj készítése otthon

Már Kleopátrának is ez volt a titka az örök szépséghez: végy egy forró fürdő értékes anyagokkal dúsítva! Most mutatjuk, hogyan készítheted el magad a fürdőolajat hozzá.

Hogyan teremtsünk saját fürdőszobánkban gyógyfürdő hangulatot? Gyertyák, megfelelő világítás, kellemes és illatos adalékok. Egy forró fürdő pozitív hatással van a bőrre, a hajra és az elmére is. A klasszikus fürdő adalékokat azonban gyakran keverik tartósítószerekkel és ásványi olajokkal. Nagyon kevés alapanyag elegendő ahhoz, hogy a forró vizet gazdag, fenntartható és hatékony ápoló-fürdővé alakítsuk.

Szeretnéd feldobni a fürdést egyszerűen? Akkor a legjobb, ha kipróbálsz egy fürdősót vagy egy fürdőolajat! A fürdőgyöngyök és pezsgőfürdőgolyók szuperek, viszont készítésük nagyobb szakértelmet és speciális körülményeket kíván. Hoztunk azonban néhány ötletet saját fürdőolaj készítéséhez.

 30 NAPOS SZÉPSÉGÁPOLÁSI KIHÍVÁS

Az alaprecept egyáltalán nem bonyolult, szükségünk lesz egy alap, vagyis bázisolajra, emulgeálószerre, és valamilyen természetes adalékanyagra.

  • bázisolaj: a legjobb a hidegen sajtolt mandula-, jojoba-, olíva- vagy napraforgó olaj
  • gyógyfüvek (minél apróbbra vágva)
  • illóolaj
  • emulgeálószer

Hideg vagy jégfürdőhöz adjunk hozzá fenyőtűleveleket (kiszárított, felaprított), rozmaringot és eukaliptusz-olajat. A babák bőrének ápolására használjunk napraforgó- és mandulaolajat egy kis citromfűvel. Ha a fürdő adalékanyagába kerül szantálfa és levendulaolaj, ami segít kissé ellazulni, könnyebbé tenni a fejünket.

Az alapolajat 100–10 ml arányban adják hozzá. Annak érdekében, hogy a fürdőolaj ne hagyjon zsíros réteget a fürdővízben, össze kell keverni az esszenciákat emulgeálószerrel. Ez ki is váltható, ha minden fürdő előtt öntünk 200 ml krémet a vízbe.

10 OK, AMIÉRT A KÁVÉ JÓT TESZ NEKÜNK

A fürdőolaj elkészítése:

Az alapolajat egy magas keverőedénybe öntjük, az emulgeálószert hozzáadjuk, és alaposan elkeverjük. Ezután csepegtessük bele a kedvenc illatokat és illóolajokat, majd keverjük meg újra. 20 ml fürdőolaj elegendő egy teljes fürdőhöz.

További szépségápolási tippek: