Menü

Természetes szépségápolás

Mert testünk vegyszermentes törődést igényel

Home » Szépség » Szépségápolás » Természetes szépségápolás - 10.2019

A bajor pap, Sebastian Kneipp hitt a természet gyógyító erejében, ezért írásaiban gyakran olvasható kijelentése, mely szerint minden betegségre van gyógynövény. Rengeteg olyan a természetben megtalálható anyag létezik, amit bátran használhatunk a szépségápolásban, ezáltal védve a bőrünket és a környezetünket egyszerre.

A növényi olajokban rengeteg telítetlen zsírsav található, melyek pillanatok alatt beszívódnak a bőrünkbe és védik azt a kiszáradástól, továbbá vitaminnal látják el a sejteket. A természetes anyagokkal történő bőrápolás során hosszútávon is érezzük azok jótékony hatásait, hiszen bőrünk tovább marad selymes és rugalmas. Míg a konvencionális ápolószerek szintetikus összetevőket tartalmaznak, addig a natúrkozmetikumokhoz természetes alapanyagokat használnak, melyek ritkábban okoznak bőrirritációt. A természetes illatanyagoknak és illóolajoknak számos pozitív hatásuk van ránk és a hangulatunkra, jótékonyan hatnak izmainkra és ízületeinkre, továbbá serkentik a sejtek anyagcseréjét is. És még egy fontos szempont: a natúrkozmetikumok gyártása során nem végeznek állatkísérleteket, így még inkább jó érzéssel tölthet el minket azok használata.

A TÍZLÉPÉSES KOREAI BŐRÁPOLÁS

Ahogy fentebb is említettük, a konvencionális kozmetikumokban különböző szintetikus anyagok is találhatóak, melyek akár károsak is lehetnek egészségünkre nézve. Lássuk, hogy ezek közül melyek a leggyakoribbak:

  1. Paraffinok

Ezeket a kőolajszármazékokat már évtizedek óta használják különféle krémek, rúzsok és más kozmetikumok gyártása során, ami viaszos állaguknak és költséghatékony előállításuknak köszönhető. A paraffinok egyébként növényi olajokat helyettesítik, azonban – utóbbiakkal ellentétben – hosszútávon kiszárítják a bőrt.

  1. Szilikonok

A szilikon egy olyan műanyag, amit kőolajból állítanak elő. A burkolók például csempézés során a szigeteléshez szokták használni. Hasonló szerepe van a konvencionális haj- és bőrápoló szereknél is, hiszen egyfajta bevonatot képez a hajszálakon, illetve a bőrön, aminek következtében azok azonban nem tudnak lélegezni, nem jutnak oxigénhez.

  1. Parabének

Ezeket az anyagokat a legtöbb esetben tartósítószerként szokták alkalmazni. Egyre több feltételezés születik azonban azzal kapcsolatban, hogy a parabének képesek bejutni a szervezetünkbe, és felborítják a hormonháztartásunkat.

9 PRAKTIKA A FESZESEBB BŐRÉRT

  1. Alumínium

A kozmetikumokban nem tiszta alumínium található, hanem alumíniumsó, melyeket leginkább az izzadásgátlókban alkalmaznak. Jelen pillanatban ez az egyetlen olyan anyag, ami valóban képes meggátolni az izzadást, méghozzá úgy, hogy eltömíti a verejtékmirigyeket. Mivel ez a mesterséges út gátolja testünk természetes működését, érdemesebb olyan terméket használni, mely alumíniummentes, de hatékonyságát tekintve semmivel nem marad adósunk.

 

ECOME My lovely Deo új dezodor márka fő értékei az ember, az állatok és a bolygónk védelme. Aluminium só mentes, vegán, környezet- és bőrbarát termék. Csomagolása is a fenntarthatóság jegyében készült: az átlagosnál 20%-kal könnyebb palack 30 %-ban újrahasznosított anyagokból áll, a kupak pedig 100 %-ban újrahasznosított anyagú.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk