Active Beauty
Az a bizonyos frufru

Milyen arcformához milyen frufrut válasszunk?

Az a bizonyos frufru

Felnőtt nőként valószínűleg mindannyiunknak legalább egyszer eszébe jutott már a nagy stílus-kérdés: jól állna a frufru? Lehet, hogy néhányan meg is lépték és levágatták – rosszabb esetben hirtelen felindulásból otthon levágták- hajukat, azonban az eredmény nagy valószínűséggel vagy nem tetszett, vagy csak az első 5 percben. De mégis: biztosra lehet valahogy menni frufru-ügyben?

Ha frufrun gondolkodnánk, nagyon fontos a biztos elhatározás: a frufruval foglalkozni kell, rendszeresen szükséges visszavágatni, és ha meggondolnánk magunkat, bizony elég sok idő mire újra megnöveszthetjük hajunk. Azonban ha jól döntünk, és egy igazán eltalált fazonú frufruval gazdagodunk, az különösen előnyös hatással lehet megjelenésünkre: a jó frufru ugyanis kiemeli a szemeket, keretbe foglalja az arcot és pár évet könnyedén fiatalít külsőnkön. A fazon választásánál a legfontosabb tényező az arcforma, nézzük is melyikhez milyen frufrut érdemes vágatni!

Kerek arc

A kerek arcformához nem ajánlott az egyenesen vágott frufru, mivel ez még inkább kiemelheti az arcvonások teltségét. Ezzel a formával voksoljunk inkább egy oldalra fésült, határozottan aszimmetrikus fazonra, így optikailag hosszíthatjuk arcunkat.

A kerek arcformát oldalfrufruval optikailag nyújthatjuk
Emma Stone

Szögletes arc

A szögletes arcforma eleve elég markáns és karakteres kinézetet ad, így ha frufrut választanánk mellé, törekedjünk vonalaink lágyítására! Hosszban preferáljuk inkább a hosszút, a rövid összenyomhatja arcunk. Egy hosszabb, közepes tömegű, egyenes vonalú vagy középen elválasztott fazon tökéletes lehet.

Szögletes arcformához a hosszabb frizurák passzolnak
Kate Hudson

Hosszúkás arc

Ha hosszúkás arcformával, vagy magas homlokkal rendelkezünk, kerüljük el messziről a rövid frufrut, mert az látványban még hosszabb vonásokat kölcsönöz az ilyen adottságokkal rendelkezőknek. A hosszabb elválasztott, vagy fokozatosan lehulló, oldalra fésült fazonok azonban különösen jól állhatnak!

A hosszúkás arcformához egy oldalra fésült frizura különösen jól áll
Nicole Kidman

Szív alakú arc

Ha ilyen formájú arcvonásokkal rendelkezünk, ne hangsúlyozzuk az amúgy is szélesebb homlokunkat egy egyenesre vágott frufruval, inkább egy aszimmetrikus, tépett, laza fajtát próbáljunk ki! A legjobb, ha a szemöldökünktől a járomcsontunkig tart a frufru íve!

A szív alakú arcformához asszimetrikus, laza frufru előnyös
Reese Witherspoon

Ovális arcforma

A kifejezetten szerencsés ovális arcformával megáldott hölgyeknek semmi félnivalójuk nincsen: bármelyik fazont is válasszák jól fog állni rajtuk!

Az ovális arcformájú embereknek minden frizura jól áll
Zooey Deschanel