Menü

Vágjon bele!

A frufru művészete

Home » Szépség » Frizura » Vágjon bele! - 03.2019

Frufrut vágatni mindig nagy döntés – viszont most határozottan trendi. Ne vacilláljon rajta túl sokáig!

Legtöbbször ez egy olyan lépés, amit az ember hosszú ideig fontolgat. Tulajdonképpen nincs semmi baj a frizurával, a hossz pont tökéletes, a szín pedig friss és ragyogó. De azért jó lenne egy kis változtatás. Valahogy unalmasnak tűnik. És ekkor merül fel először a frufru gondolata. Nem is ok nélkül.

Még ha a frufru majdnem minden nőnek jól is áll, az arcformán múlik, hogy az eredmény sikeres lesz-e. Tehát mielőtt belevág, keresse meg az ideális fazont. Sok nőnek segít megtalálni, mi állhat jól neki, ha körülnéz a Pinteresten. Érdemes ezt a kis előzetes nyomozást beiktatni, mert a frufru több egy egyszerű egyenes vágásnál. Számtalan variációja létezik, és alapvetően megváltoztathatja az arcot. Mindenekelőtt elrejtheti az arc bizonyos vonásait, vagy éppen kihangsúlyozhatja az előnyeit.

A SZUPERMODELLEK HAJTRÜKKJEI

A frufru azonban mindennapos formázást igényel. Reggel, ébredés után ritkán fest úgy, ahogy azt szeretnénk. Ezért szoros barátságot kell ápolnia a hajszárítóval, a körkefével vagy a hajvasalóval. Érdemes hővédő és hidratáló ápoló készítményeket használni, hogy megelőzze a haj kiszáradását. A manapság oly népszerű száraz sampon nélkülözhetetlen kellék a frufrut viselőknek, és remek megoldás arra, ha napközben szeretné felfrissíteni a haját.

A nagy lépés előtt mindenképpen ajánlatos kikérni egy profi tanácsát. Hullámos hajnál nem teljesen kizárt a frufru, de a formázás sokkal körülményesebb, mint egyenes hajnál. Abban az esetben is segíthet egy szakértő, ha valakinek netán forgó van elöl a hajában. És még egy ok arra, hogy jó fodrászt válasszon: a jövőben gyakrabban találkozik majd vele, hiszen a frufrut rendszeresen vágni kell. Csak a nagyon bátrak merik ezt otthon meglépni.

Ovális arc: Egyenes frufru

Az ovális arcformát enyhe ívek jellemzik, ami csaknem minden frufruval jól mutat. Az egyenes, kissé tompa frufru, ami éppen csak a szemöldökig ér, különösen jól áll ehhez az arcformához, mert ellensúlyozza a hosszúkás szájés állrészt.

Kerek arc: Mikrofrufru

A lágy esésű oldalfrufru, mely a szemzugig ér, bekeretezi a kerek arcot, és optikailag meg is nyújtja. Az igazán merészek kipróbálhatják a mikrofrufrut: ez annyira rövid, hogy még a szemöldököt sem éri el. Ez a megoldás is nyújtja az arcot.

Szögletes arc: Függönyfrufru

Ennél az arcformánál nagyon meghatározó az állcsont, így olyan frufrut javaslunk, amely lágyabbá teszi az arcot. Ilyen például a függönyről elnevezett variáció. Középen elválasztva hordják, a haj pedig kicsit hosszabb az arccsontoknál, mint az arc közepén. Ez a fazon elrejti az arcvonásokat és hangsúlyozza a szemet.

Szív alakú arc: Félhold alakú frufru

A szív alakú arcra a széles homlok és a keskeny, hegyes áll jellemző. Ehhez illik a félhold formájú, fokozatosra vágott frufru. A frufrut elöl egyenesre vágják, kétoldalt pedig kissé hosszabbra hagyják. A vagányabb változat a babafrufru: ez a homlok közepéig ér, és oldalra simítva viselik.

Hosszúkás arc: Hosszú frufru

Az arc itt nagyon keskeny, a homlok pedig magas. Az oldalra fésült, kissé hosszú és pontosan vágott frufrutól kicsit rövidebbnek tűnik. A haj éppen csak a külső szemzug alá ér. Szintén jó választás lehet a hosszú frufru, amely éppen eltakarja a szemöldököt. A rövid frufru viszont itt nem ajánlott.

ÁTVÁLTOZÓMŰVÉSZEK

Tippek a formázáshoz Renate Harrer szakértőtől és minőségbiztosítási oktatótól

1. Függönyfrufru

Abszolút trendi, A-vonalú frufrunak is nevezik. Nagyon jól illik az egészen hosszú hajhoz és a hosszú bobhoz. Az 1980-as évek kócos frizurájával is harmonizál ez a frufru. A formázáshoz hajhabra lesz szükség, ezután szárítsa be hajszárítóval, és ha kell, hajvasalóval húzza át könnyedén egyszer, egy kissé kifelé. A frufrunak természetesen kell mozognia, úgyhogy ne használjon túl sok hajlakkot.

2. Hosszú frufru

Az első, ami eszünkbe jut: Az ördög Pradát visel. Anne Hathaway mutatta be az ideális példát a hosszú frufrura. Formázáskor nagy körkefével szárítsa be, de vigyázzon, ne legyen túl nagy volumenű. Simára vagy kócosra is alakíthatja – bármelyik illik hozzá. Még az sem baj, ha összeborzolódik.

3. Egyenes frufru

Ha mértani pontossággal vágják, csodásan illik a bobhoz, különlegessé teszi ezt a klasszikus frizurát. Ezt a fajta frufrut a legjobb hajszárítóval beszárítani, hogy ha lehet, még jobban hangsúlyozzuk az egyenes vonalat. De a teljesen egyenesre vágott hosszú hajhoz is nagyon jól illik. Legyen óvatos, ha a homlokánál erős forgója van. Ebben az esetben nagyon nehéz ezt a fajta frufrut megzabolázni.

4. Mikrofrufru

Merész és kifejező változat. Ez a megoldás a hosszú hajtól kezdve a pixie frizuráig sok mindenhez illik. Hosszú hajjal ez a frufru igazán különleges, mert szembetűnő a különbség a hosszban. Remekül mutat egy rövid, a száj vonaláig vágott bobbal is. Ami a formázást illeti: a kevesebb több. Egyszerűen szárítsa be felülről lefelé hajszárítóval, hogy a frufru jól illeszkedjen az archoz. Itt is figyelni kell a homloknál elhelyezkedő forgókra.

5. Félhold frufru

Egy különleges frufru, ami nagyon jól illik a rövid pixie cut frizurához. Remekül mutat, amikor a kicsit hosszabb haj ráhullik, és a frufru csak egy kicsit látszik ki alóla. Nagyon ütős párost tud alkotni a rövid bubifrizurával is.

6. Oldalfrufru

Ez a frufru szinte mindenhez illik, a hosszú, lépcsősre vágott hajtól kezdve a hosszabb, homlokba hulló tincsekkel kialakított pixie cut frizuráig (aminél aztán a frufrut oldalra simítjuk). Az oldalfrufru lágyítja az arcvonásokat. Formázásnál egyszerűen hajkefével szárítsa be, és hagyja szabadon, ne rögzítse túl sok hajlakkal

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk