Active Beauty
Fitt anya akarok lenni!

Tippek elfoglalt anyukáknak

Fitt anya akarok lenni!

Egészséges életet élni úgy sem egyszerű, ha nincs gyerekünk és csupán magunkkal kell foglalkoznunk. Ám anyaként ez jóval nehezebb, hiszen míg minden energiákkal azon vagyunk, hogy felelősségteljes és jó szülők legyünk, hajlamosak vagyunk megfeledkezni önmagunkról. Az alábbi tippek segíthetnek, hogy fitt anya válhasson belőlünk!

Az alvás fontossága
Az alvás nagy szerepet játszik az általános egészségi állapotunkban. Ha kitűzünk egy fix időpontot, hogy mikor kell lefeküdnünk aludni, azzal nemcsak rendszert viszünk sűrű napjainkba, de garantáljuk is, hogy eleget pihenünk. Ha ugyanis kellőképpen kipihenjük magunkat az éjszaka folyamán, a másnapot garantáltan frissen és tettre készen indíthatjuk.

Vonjuk be az egész családot!
Egészségesebb életmódot folytatni sokkal egyszerűbb, ha az egész család részt vesz benne. Vonjuk hát be a párunkat és a gyerekeket is a missziónkba: a jövőben mellőzzük a finomított élelmiszereket és a gyorskajákat, étkezzünk rendszeres időközönként és sportoljunk együtt. Ha ugyanis egy támogató közösség részei vagyunk, garantáltan sikeresebbek lehetünk!

Még több játék a gyerekekkel
A gyerekek a legjobb sporttársak! Ahelyett, hogy a játszótéren csak ücsörgünk, míg ők szaladgálnak, vagy a telefonunkat nyomkodjuk, amikor a kertben játszanak, csatlakozzunk hozzájuk! Fogócskázzuk, biciklizzünk vagy menjünk el túrázni a gyerekekkel. Így nemcsak mindannyiunk egészségéért teszünk, de az együtt töltött időt is értékesen töltjük – mennyivel jobb módja ez a kalóriaégetésnek, mint az edzőteremben izzadni!

Tervezzük meg előre a menüt!
Azt, hogy mikor mit fogunk enni, érdemes előre leírni. Kezdetben elég egy hetet felvázolni, a profik azonban akár egy hónapot is meg tudnak tervezni. A reggeli, az ebéd, a vacsora és persze a nassolnivalók összehangolása nemcsak a bevásárlást könnyíti meg, de így tudatosabban választunk egészséges fogásokat. Persze nem érdemes görcsösen ragaszkodni az előre leírt menühöz, ez csak egy iránymutatás, amely például egy-egy randi alkalmával nyugodtan megszeghető.

Nassoljunk okosan!
A nassolásról képtelenség lemondani. Amikor két főétkezés között megéhezünk, de éppen csak néhány falatra vágyunk, hajlamosak vagyunk egészségtelen ételek után nyúlni. Tehát nem is a nassolással van baj, hanem azzal, hogy mit falatozunk! Ahelyett, hogy felbontanánk egy zacskó csipszet vagy egy doboz csokis kekszet, próbáljunk meg olyan egészséges harapnivalókat választani, mint a friss gyümölcsök és zöldségek, magvak vagy zabszeletek. Manapság már számtalan egészséges nassolnivaló közül választhatunk, csak ismernünk kell a kínálatot.

A nassoláson kívül a főétkezéseknél is érdemes odafigyelni, hogy ha rendelünk, vagy kellő idő hiányában kész ételt vásárolunk, akkor is a lehető legegészségesebb verziót válasszuk. A téli időszakban például előtérbe kerülnek az ízletes forró erőlevesek, amelyek percek alatt felmelegítenek. Március lévén ugyan egyre több lesz a napsütéses órák száma, de a hőmérő higanyszála gyakran süllyed 10 fok alá. Hangolódjon a tavaszra és kóstolja meg a dmBio finomra pürésített bio paradicsomlevesét, mely fanyar vörös áfonya és egy csipetnyi chilipaprika hozzáadásával készült. És természetesen vegán.

dmBio krémleves paradicsommal és vörös áfonyával, 375 ml
Elkészítés: Folyamatos keverés mellett melegítse fel egy edényben, azonnal fogyasztható.

Mentés