Menü

Férfi szépségápolás

Nem úri huncutság

Home » Szépség » Szépségápolás » Férfi szépségápolás - 01.2021

Míg pár évvel ezelőtt egy átlagos férfi még fejvesztve menekült, ha csak meglátott egy arckrémet, manapság az erősebbik nem képviselői is egyre nyitottabbak a szépségápolásra. De tény, hogy sokan még mindig ellenkeznek, pedig csak pár alapvető dologra kellene időt szánniuk. Lássuk, hogy melyek ezek!

Tusolás némi plusz munkával

Zuhanyzás során már teljesen alap a sampon és a hajbalzsam használata, azonban a mindennapi tusolást akár ki is egészíthetjük némi arcápolással, ami nem igényel túl sok időt, így ez nem lehet kifogás. Mindössze arra érdemes figyelnünk, hogy szánjunk időt az arcbőrünk ápolására, amíg például hat a balzsam. Ezen kívül hetente egyszer elengedhetetlen egy peeling, amivel eltávolítjuk az elhalt hámsejteket. Szerencsére már számos tusfürdő kapható, aminek van bőrradírozó hatása is van, így a tisztálkodás során két legyet üthetünk egy csapásra.

9 PRAKTIKA A FESZESEBB BŐRÉRT

Arctisztítás

Ha az arctisztítást nem a zuhanyzó alatt szeretnénk véghez vinni, illetve az előbbieknél azért többet is szívesen megteszünk az egészséges bőrért, akkor reggel és este alaposan mossuk meg az arcunkat egy arctisztító zselével, majd utána használjunk tonikot. A rendszeres bőrradírozásról természetesen akkor se feledkezzünk meg, ha több időt szánunk a mindennapi arctisztításra.

Borotválkozás és szakállápolás

Mivel az utóbbi években rendkívül trendi a szakáll, a szakállápoló termékek választéka is igencsak megnőtt. Ezek használata kifejezetten fontos, ha ápolt és rendezett arcszőrzetet szeretnénk, és nem úgy akarunk kinézni, mint Rumcájsz. Mivel a nedves borotválkozás irritálhatja a bőrt, a borotvazselé használata is elengedhetetlen, ugyanúgy, mint egy éles borotva és egy nyugtató hatású after shave balzsam. Ezek ugyanis fontos részei a férfi szépségápolásnak. Ha hosszabb szakállunk van, akkor azt rendszeresen meg kell igazítani, továbbá speciális olajokkal is ajánlott ápolni.

Tipp: Ha a borotválkozást is szeretjük zuhanyzás közben beiktatni, akkor egy olyan, akkumulátorral működő gépet vásároljunk, melyet a zuhany alatt is használhatunk.

Egyszerű, de nagyszerű bőrápolás

Sok férfi még mindig kellemetlennek érzi, ha fürdés után testápolóval  ápolja a bőrét, pedig a férfi bőrnek ugyanúgy szüksége van erre, mint a nőinek. Férfiak esetében itt is fontos szempont az idő, azaz a krém mindenféleképp gyorsan szívódjon be. Az arcra egy hidratáló és mattító hatású gél-krémet javaslunk, mely a legideálisabb esetben még fényvédőt is tartalmaz.

Száraz kezek…

Senki nem szeret száraz kezeket fogni, így azok ápolása is rendkívül fontos. Rendszeresen használjunk kézkrémet, így mindig puha és selymes tapintású lesz bőrünk, továbbá nem lesznek rajta apró piros, illetve hámló foltok.

HAJÁPOLÁSI MÍTOSZOK: IGAZAK VAGY SEM?

Mi a legnagyobb hiba, amit elkövethetünk?

Erre a kérdésre nagyon egyszerű a válasz: ha semmit sem teszünk, ugyanis ilyen esetben könnyen ápolatlannak tűnhetünk, amit biztosan el szeretnénk kerülni.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk