Menü

Egy feltöltést kérnék!

A fáradtság elleni formulát tartalmazó kozmetikumok energiával töltik fel a sápadt bőrt.

Home » Szépség » Egy feltöltést kérnék! - 04.2017

A fáradtság és a fakó bőr a tegnapé. A megfelelő kozmetikumokkal a bőr és a haj energetizálható. A frissítő bőrápoló termékek azonnal felveszik a harcot a fáradsággal!

Kinek ismerős a következő helyzet? Mindenben száz százalékot kell nyújtanunk – legalább. Család, karrier, gyerekek, háztartás, partner, szerelem, szabadidő, fitnesz, barátok és újra minden elölről. Az élet bizony fárasztó! És ez a fáradtság a legjobban a bőrünkön látható. Az arcon elsősorban a fáradtságot és az energia hiányát nem lehet eltitkolni. Ráadásul kívülről még olyan támadások is érik, mint az UV-sugárzás, a cigarettafüst, a levegőszennyezés, a túl hosszúra nyúló munkanapok, a túl rövid pihenőidő; úgy tűnik, a stressz állandó tényező az életünkben.

A bőr pedig jelez: feszült vonások, sápadt arcbőr, rövid, ám mély ráncok és duzzadt szemek reggelente – ez köszön vissza nap mint nap a tükörből. És mivel a hosszú, hideg téltől a bőrünk fáradtnak és erőtlennek tűnik, a bőrünkre és a hajunkra ráfér az extra adag ápolás és energialöket. Itt az ideje, hogy magukhoz térítsük a sejteket és ellássuk őket a megfelelő tápanyagokkal!

A fáradtság elleni formulát tartalmazó speciális ápoló termékek újra ragyogóvá varázsolják a hajat és a bőrt, valamint feszesebbé teszik és hidratálják őket. Az úgynevezett frissítő kozmetikumok azonnali hatással veszik fel a harcot a fáradtság jelei ellen. Feszesebbé teszik a bőrt és növelik természetes ellenállását. Ennek eredményeképp az arcbőr automatikusan frissebb lesz. A bőrápolók segítenek abban, hogy bőrünk visszanyerje természetes színét. A sejtek energiatartalékai újratöltődnek a reggeli zuhanyzás vagy bőrápolás során. Természetesen nőknél és férfiaknál is.

 

Ápolás azonnali hatással

Ha nehezen indul a reggel, a frissítő kozmetikumok mellett a zuhanyzást is bevethetjük.A frissítő bőrápoló kozmetikumok attól függően működnek, hogy a gyártó milyen arányban és elv alapján válogatta össze az aktív összetevőket. Ám az eredmény mindig ugyanaz. Mi is tehát a fáradtság elleni formula?

  • Vitaminok és nyomelemek. A bőrt feszesíti az A-, C-, E- és F-vitaminokból, valamint a nyomelemekből, kalciumból, magnéziumból és cinkből álló koktél. Az arcbőr friss és rózsás lesz tőle.
  • Hidratáltság. A frissítő kozmetikumok általában tartalmaznak hialuronsavon alapuló hatóanyagkomplexet. Ez alaposan hidratálja a fáradt bőrt, ami így jóval simább és ragyogóbb lesz.
  • Védőpajzs. A külső káros tényezőktől a bőrt egy különböző antioxidánsokból (szabadgyök-gátlókból), például Q10-koenzimből és különféle peptidekből álló koktél védi. A bőr feszes, sima, ragyogó lesz tőle, méghozzá hosszú időre.
  • Aromák. Vitalizáló és élénkítő aromák keveréke bűvöli el az orrunkat, így például citrusfélék, menta, citromverbéna vagy kávé.
  • A frissítő élményt különösen az illatos tusfürdők idézik elő.

 

Nyisd ki a szemed

A láthatóan sok stressz, az alváshiány és a túl kevés pihenés elsősorban a szemek alatt mutatkozik meg. Itt a bőrünk különösen érzékeny és gyorsan reagál az imént felsorolt károkra. A duzzadt szem és az alatta megjelenő sötét karikák nem mennek ritkaságszámba. Azok a termékek, amelyek legalább vizuálisan pótolják az alvást, valóban előidézhetnek reggelre kisebb-nagyobb csodákat.

Tipp: Szemkörnyékápolás masszázzsal – óvatosan tegye fel a krémet a szeme köré és simítsa két ujjal kifelé. Ez a duzzanatot is csökkenti.

A szemkörnyékre kifejlesztett fáradtság elleni kozmetikumok azonnali hatást fejtenek ki, elhalványítják a tökéletlenségeket, az árnyékokat és a fáradtság más jeleit. A feszes és hidratált bőr pedig határozottan jobban ellenáll bármilyen megpróbáltatásnak.
Szemkörnyékápolókkal azonnal csökkenthetjük a fáradtság jeleit. A férfiak különösen kedvelik az ilyen típusú szemkozmetikumokat. Az ő bőrük ugyanezeknek a stresszfaktoroknak van kitéve, ám különleges ápolást igényel. A férfiak bőre vastagabb és erősebb, valójában csaknem 15 százalékkal vastagabb, mint a nőké. A férfiaknak több faggyúmirigyük van, és el kell viselniük a borotválkozás mindennapos nehézségeit. A férfiaknak kifejlesztett frissítő kozmetikumok ezért kevesebb zsírt tartalmaznak, van bennük viszont aktív összetevő a borotválkozás okozta égető érzés enyhítésére. A ginszeng, a kávékivonatok és az extra adag C-vitamin hidratálják és energiával töltik fel a bőrt, az arc így rögtön frissebbnek tűnik.

1. Előkészítés. Ahhoz, hogy az arcot lassanként felébresszük, először is stimulálnunk kell egy gyengéd kis csipkedéssel.
2. Revitalizálás és masszázs. Ezután csipkedje az arcát már gyors mozdulatokkal, de még mindig óvatosan, hogy megfelelően el legyen látva oxigénnel és ellazuljon. Az éber szemekért nyomja az ujjbegyét a két centiméterrel a belső szemzuga fölött lévő pontra.

Gyors aromazuhany

Ha alig tud kikelni reggel az ágyból, próbálja ki az aromás tusfürdőket. Aligha akad ennél jobb ébresztő. Ezeknél a tisztálkodószereknél a friss illat nyújtja az elsődleges élményt – legtöbbször citrom, narancs, verbéna, menta vagy bergamottnarancs illata formájában. Az energiával feltöltő illat zuhanyzás közben mindent elönt és a fáradtság maradékát is kiűzi belőlünk. Ha ráadásul még a szokásosnál hidegebb vízzel is zuhanyzik, akkor már semmi nem áll annak útjába, hogy frissen induljon a napja.

 

Tipp: A váltott vízzel való zuhanyzás felélénkít, jót tesz a vérkeringésnek és erősíti az immunrendszert.

A ragyogó és rugalmas haj ugyanúgy a fiatalság kiváltságai közé tartozik, mint a ránctalan bőr. Ám még a fiatalabb haj is szenvedhet külső és belső ártalmaktól, amelyektől a fáradtság jeleit mutatja. Az ok lehet a hideg tél vagy a kevésbé egészséges étrend is. Az eredmények tisztán láthatók: a haj elveszti rugalmasságát, ragyogását, kevésbé lesz dús. Csökken a haj természetes vitalitása és a hajrostok feszessége. A fejbőr pedig kissé kiszárad.

De nem kell aggódni, különleges ápolással ezek az energiatartalékok pótolhatók. Hiszen soha nincs túl késő az ébresztőhöz.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk