Menü

3 gyors diéta nyaralás előtt

Pár nap – pár kiló

Home » Gasztro és Sport » Táplálkozás » 3 gyors diéta nyaralás előtt - 06.2018

Április közepe felé többnyire eszünkbe jut, hogy ideje lenne elkezdeni felkészülni a bikini szezonra. Pár nap elteltével már ’elég lesz csak a jövőhéten’, majd még egy hét múlva legyintünk: ’áh, ott van még a május is’. Végül általában közvetlenül a nyaralás előtt realizáljuk, hogy nem sikerült időt szakítanunk rá, hogy Insta-sztárrá eddzük magunk, de azért valamit gyorsan mégis tenni kellene. Pontosan az ilyen esetekre szedtünk össze 3 extra gyors és szuper hatékony diéta programot.

5 napos diéta

Minden diétaprogram a megfelelő, szervezet számára szükséges tápanyagok és az ezekből összeadódó kalória bevitelén alapszik. A más napokon különböző tápanyagféléket fókuszba helyező diétáknak rengeteg variációja létezik, most nézzünk belőle egy 5 napos expressz programot! Eszerint a napi átlagos kalóriabevitel 1000-1200 kcal körül alakul, a napok sorrendje: hús, zöldség, gyümölcs, szénhidrát és víz-túró. A diéta nem ajánlja az ételek túlzott fűszerezését, különösen a só használatával szemben int óvatosságra. Az ígért eredmény a fogyókúra betartása mellet 5-6 kg súlyveszteség.

5 napos diéta táblázat

ÍGY SZOKJUNK LE A ROSSZ ÉTKEZÉSI SZOKÁSOKRÓL!

’Katonai diéta’

Egy átlagos, hetente párszor testmozgást végző felnőtt nő napi kalóriaszükséglete 2000 kcal körül alakul. Ezzel a mennyiséggel játszunk, amikor diétára kerül a sor. A 3 napos ’katonai diétának’ nevezett programban az első napi 1221 kalória a második nap 1139-re, a harmadikon pedig 843-ra csökken. A szigorú étrend betartása 3-4 kg súlyveszteséget ígér. Alkalmazhatjuk kizárólag 3 napig, de akár hosszabb távon is, figyelve arra, hogy a 3 napos diéta után mindig 4 nap pihenő következzen.

katonai diéta táblázat

MI MINDENRE JÓ A KÓKUSZOLAJ?

3 napos léböjt kúra

Az egyik legegyszerűbb fajtája az expressz diétáknak a léböjt kúra. Különösebb felkészülést nem igényel. Lényege, hogy étel helyett gyümölcsök vagy zöldségek rostos levével tápláljuk magunkat. Biztonságosan 3 napig lehet tartani ezt az étrendet, tovább semmiképp se próbálkozzunk vele. Átlagosan napi 1 kg az elvesztett súly mennyisége. Naponta 2 litert fogyasszunk a zöldség- vagy gyümölcsléből, ha van otthon gyümölcsprésünk, kombináljuk bátran a kiválasztott finomságokat. A legjobb választások: zeller, káposzta, uborka, paradicsom, répa, narancs, citrom, ananász, gránátalma, sütőtök, cékla.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk