Active Beauty
Energiasaláta bulgurral és dióval

Energiabomba zöldségek nélkül

Energiasaláta bulgurral és dióval

A bulgursaláta egyike a legkedveltebb gabonából készült salátáknak. Egyik kedvencünk ez a változat, melyben a diófélék a bulgurral remek összhangot alkotnak.

FOCACCIA RECEPT

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók 6 személyre (vagy főételként 4 személyre):

  • 225 g bulgur
  • 100 g dió
  • 80 g akácméz
  • 2 evőkanál ghi (tisztított vaj)
  • 200 g mag nélküli szőlő
  • 1 marék bébispenót
  • 200 g kéksajt
  • 1 hagyma
  • bors

Elkészítés:

1. A hagymát vágja vékony karikákra. A ghit egy serpenyőben olvassza meg, dobja bele a hagymát és hagyja pár percig nagy lángon karamellizálódni. A bulgurt főzze kétszeres mennyiségű vízben kb. 10 percet. Végül adja hozzá a hagymát, sózza meg, majd hagyja kihűlni.
2. Amikor a bulgur teljesen kihűlt, keverje hozzá a diót és a szőlőt. Ha a méz nem elég folyékony, olvassza meg forró vízfürdőben, majd adja a salátához.
3. Vágja darabokra a kéksajtot. Gazdagítsa a salátát a megmosott bébispenóttal és a sajttal. Sóval és borssal ízesítse.

VEGABURGER RECEPT

Tipp: A kuszkusz és a bulgur hasonló állagúak. Ha változatosabbá akarja tenni kedvenc receptjeit, egyszerűen cserélje fel a kettőt.

Bulgur

A termék:
A bulgur, az előre főzött kemény gabona elsősorban a Közép-Keleten népszerű. Egyik jól ismert felhasználási módja a tabulé, ami egy libanoni saláta: sok petrezselyemmel, mentával és paradicsommal készül. A bulgur nagy mennyiségben tartalmaz élelmi rostot és vitaminokat, illetve rendkívül laktató.

Elkészítés:
A leggyorsabban úgy készíthetjük el, mint a rizst, és köretként vagy salátában fogyaszthatjuk. Kellemesen diós íze van, így remekül illik az édes ragukba.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés