Menü

Elkenve

Tökéletlenül tökéletes

Home » Szépség » Szépségápolás » Elkenve - 11.2019

Mindenki, aki reggelente szeret tíz perccel tovább aludni ahelyett, hogy ez idő alatt a szemhéjtusvonala tökéletesítésén fáradozna, most fellélegezhet. „Tökéletlenül tökéletes” – ez a következő szezon mottója. A szemceruzavonal elkenődhet, a szemhéjpúdert nyugodtan eldolgozhatjuk az ujjainkkal, a körmök pedig absztrakt műalkotásokká válnak. Azért, hogy ezek a stílusok lazán vagánynak, és ne pedig ápolatlannak hassanak, ápolt alapra kell hogy kerüljenek. De aggodalomra semmi ok, a kis reggeli előmunka ellenére is egész biztosan rányomhatunk még néhányszor arra a bizonyos „szundi” gombra.

A másnap reggel

Akinek este nem sikerült tökéletesen lemosnia a sminkjét, annál előfordulhat, hogy másnap reggel pandaszemek merednek vissza rá a tükörből. Ennyire nem kell, hogy extrém legyen a hatás, ám ez a stílus mégis egész nyugodtan nézhet ki úgy, mintha az előző éjjel kicsit hosszabbra nyúlt volna. Az esetleges szem alatti karikákat azonban érdemes elfednünk egy kis korrektorral, vagy tegyünk fel sminkelés előtt hűsítő szemtapaszokat. A 90-es évek grunge lookja által inspirálva a szemhéjtust a vízvonal fölé vagy alá vigyük fel, és egy vékonyka ecsettel satírozzuk el kissé – az akkurátus ecsettechnika tehát már a múlté. Napközben kombináljuk egy nude árnyalatú ajakrúzzsal, este viszont akár a vörös tónusé is lehet a főszerep.

MEGHAN MARKLE SZÉPSÉGTIPPJEI

A precízió jegelve

Ha a múltban erőteljes színekkel dolgoztunk, különösen nagy gondot kellett fordítanunk a pontosságra. Most viszont nyugodtan vehetjük félvállról a dolgot. Ahhoz, hogy a tarka árnyalatok szép hatást keltsenek és a helyükön is maradjanak, alapként használjunk szemhéjbázist. Ezt követően az ujjaink vagy egy ecset segítségével vigyük fel a színt a mozgó szemhéjra – a szélek pedig legyenek „rojtos” hatásúak. Különösen látványos lesz a végeredmény, ha krémállagú szemhéjfestékkel dolgozunk. Így még az erőteljes vagy csillámos árnyalatok is vagány hatást keltenek, melyekben akár a hétköznapokon is pompázhatunk.

Az elkenődött élénk színű szemfesték nagy trendnek számít napjainkban.

 

Frissen csókolva

A „smudged” vagy „just kissed” ajakrúzstrend a következő szezonban ismét igen divatosnak számít majd. Az ajakkontúrceruza és az ajakecset maradhat a neszesszerben. A rúzsozás fókusza az ajkak közepe, ahova a rúzst nem rányomva, hanem óvatosan kell felvinni. Ezt követően halványítsuk el a széleket. Mivel ez az effekt az ajkakra vonzza a tekinteteket, ezért érdemes azokat előző este egy peelinggel, majd egy ajakápolóval puhára varázsolni. Különösen menő ez a hatás egy élénk színű, matt ajakrúzzsal megbolondítva. Aki viszont még egy kicsit frissebbé tenné a végeredményt, az némi szájfényt is felvihet az ajkai közepére.

SZÉPSÉGTIPPEK A NAGYVILÁGBÓL

Kockák helyett „pacák”

A körömfestés sokszor valódi műremekeket hív életre. Ezek itt az „absztrakt” kategóriába tartoznak. Mindenki, aki eddig nem tartotta magát ügyes, precíz körömlakkozónak, örömét fogja lelni ebben a trendben. A lehetőségek tárháza kimeríthetetlen. Pontok, csíkok vagy „festékpacák” – most bármit lehet. Azért, hogy a végeredményről ne egy gyerekzsúr kísérletezgetései jussanak eszünkbe, a körmeinknek ápoltnak és formára reszeltnek kell lenniük. Különösen szép az összhatás, ha a felvitt színek harmonizálnak egymással, például ha csak pasztellszíneket használunk. A körmökön a több fekete, fehér vagy ezüst pötty vagy csík gondoskodik a harmonikus összképről. Még ha többféle festékkel dolgozunk is, sok időt spórolhatunk meg magunknak a klasszikus manikűrözéssel való ügyetlenkedéssel szemben.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk