Active Beauty
3 frissítő és egészséges fogás uborkából

Csupa zöld!

3 frissítő és egészséges fogás uborkából

Ki ne emlékezne azokra a nyári pillanatokra a gyerekkorunkból, amikor a Balaton partján ülve ettük a rántott húsos szendvicseket uborkával? Tény, hogy vannak ennél előkelőbb ételek, viszont a nyári hőségben mindig jól esett kis frissítő hatású csemege vagy kovászos ubi. Épp ezért hoztunk most 3 ízletes és üde uborkás receptet.

Hideg uborkaleves

Hozzávalók:

  • 20 dkg kígyóuborka
  • 20 dkg kovászos uborka
  • 6 dl zöldségalaplé
  • 4 szál újhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 dl olaj
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • fél csokor tárkony
  • fél csokor petrezselyem
  • 4 szelet kenyér
  • só, bors

MAROKKÓI GLOW BOWL

Elkészítés:

Az újhagymákat vágjuk karikákra, olajon pirítsuk világosra, majd hagyjuk kihűlni. Ekkor magozzuk ki az uborkákat és aprítsuk fel. A feldarabolt uborkát, a hagymát, a zöldségalaplevet és a tejfölt pürésítsük össze, fűszerezzük sóval és borssal, majd kb. 2 órára tegyük be a hűtőbe. Miután letelt az idő, pirítsuk meg a 4 szelet kenyeret, aprítsuk fel a tárkonyt és a petrezselymet. A hideg levest szórjuk meg a fűszerekkel, és tálaljuk a megpirított kenyerekkel.

Uborkás-sonkás sajttekercs

Hozzávalók:

  • 30 dkg sajt
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg krémsajt
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál majonéz (akár light)
  • 2 db tojás
  • 4 db kisebb savanyú uborka
  • fél csokor petrezselyem
  • 15 dkg sonka

Elkészítés:

Először olvasszuk fel gőz fölött a sajtot egy evőkanál vajjal, majd vékonyan kenjük rá egy alufóliára, és várjuk meg, míg kihűl. Ez idő alatt a maradék vajat keverjük össze a krémsajttal, a mustárral és a majonézzel. A 2 tojást főzzük keményre, szedjük le a héját és aprítsuk fel. Ha ezzel is elkészültünk, akkor keverjük hozzá a töltelékhez a korábban kis darabokra vágott uborkát, sonkát és petrezselymet. Ezt a mixet kenjük a korábban kihűtött sajtra, szorosan tekerjük fel, majd tegyük pár órára a hűtőbe, hogy jól megdermedjen.

ÜDE ZÖLD SMOOTHIE

Uborkás dinnyesaláta

Hozzávalók:

  • 30 dkg salátauborka
  • 1 db citrom
  • só, bors
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • fél csokor menta
  • 4 szelet görögdinnye
  • 10 dkg feta sajt

Elkészítés:

Az uborkákat hosszában negyedeljük fel, távolítsuk el a magokat, majd szeleteljük fel. A megmosott citrom héját reszeljük le, és facsarjuk ki a levét. A feldarabolt uborkát tegyük egy nagy tálba, sózzuk és borsozzuk meg, szórjuk rá a citromhéjat, locsoljuk meg az olívaolajjal, illetve a citrom levével. Ezt jól keverjük össze, majd 30 percig hagyjuk állni. A mentát vágjuk csíkokra és tegyük félre. A dinnye húsát kockázzuk fel. Adjuk az uborkás keverékhez, ezt jól forgassuk össze, morzsoljuk rá a fetát, illetve szórjuk meg a mentával.

További egészséges és finom receptek: