Menü

Desszertötletek halloween éjszakájára

Szellemesek, ijesztőek és finomak

Home » Gasztro és Sport » Receptek » Desszertötletek halloween éjszakájára - 10.2017

Csokit vagy csalunk? Naná, hogy inkább a csokit választjuk halloween idején! A csokoládén kívül persze szóba jöhet minden édesség: kekszek, muffinok és pohárkrémek is. Ahhoz pedig, hogy a kedvenc, jól bevált receptjei halloweeni stílusban pompázzanak, nem kell más, csak némi kreativitás. Mutatunk is pár szellemes ötletet, amelyek közül némelyik olyan egyszerű, hogy gyermekeit is bátran bevonhatja a készítésükbe.

VICCES ÉS CUKI HALLOWEENI JELMEZEK KISMAMÁKNAK

Szellemes muffinok
Gyors és könnyen elkészíthető halloweeni desszertre van szüksége? Ne keressen tovább, mert ezek a cuki szellemes muffinok tökéletesen megfelelnek a kritériumoknak! Süssön muffinokat a kedvenc receptje alapján, a tetejüket pedig díszítse tejszínhabbal. Hogy a szellemeknek szemük és szájuk is legyen, nyomjon mindegyikbe három-három csokoládédrazsét.

Boszorkányos pohárkém
Bár az előző desszert is könnyű, ez talán még annál is egyszerűbb, hiszen a sütőt sem kell bekapcsolnia! Feles poharakban rétegezzen egymásra vaníliapudingot, narancssárga dekorcukrot és elmorzsolt kekszet. Nyomjon mindegyikbe egy-egy kiskanalat, amelynek a tetejét díszítse boszorkánykalappal (házilag is könnyedén elkészíthető fekete papírlapból, de dekorboltokban készen is kapható).

FARSANGI JELMEZÖTLETEK KICSIKNEK ÉS NAGYOKNAK

Fehércsokoládéval bevont eperszellemek
A csokoládéval bevont eper nem csak Valentin-napra remek desszertötlet! Ezt a romantikus édességet halloween idején is elkészítheti, ha az eperszemeket szellemmé varázsolja. Miután bevonta olvasztott fehércsokoládéval az epreket, csokoládécseppekkel tökéletesítse a szellemek arckifejezését.

Ropimúmiák
Ezek a múmiák nem egy egyiptomi sírkamrából, hanem a ropis zacskóból jöttek! Elkészítésükhöz pedig nincs másra szükség, mint ropira, fehércsokoládéra és piros dekorcukorra. Az olvasztott fehércsokit töltse nyomózsákba, és vonja be vele a ropikat. Az igazán ijesztő hatásért persze a világító piros szemekre is szükség van ám!

Rosszcsont Jack keksz
A Tim Burton-rajongók biztosan odáig lesznek ezért a kekszért, amelyet a Karácsonyi lidércnyomás című animációs film ihletett. A Rosszcsont Jacket megidéző finomsághoz süssön egy adag kekszet, tetejüket vonja be cukormázzal, végül pedig fekete dekortollal rajzolja meg a főszereplő szemét, orrát, száját és szemöldökét. Próbáljon meg különböző arckifejezéseket alkotni a kekszekre!

MentésMentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk