Menü

Farsangi jelmezötletek kicsiknek és nagyoknak

Kreatív és egyedi megoldások a farsangi bálra

Home » Család » Farsangi jelmezötletek kicsiknek és nagyoknak - 01.2017

Vészesen közeledik az óvodás és az iskolai farsangi bál napja, és még mindig kérdéses, milyen jelmezbe öltöztessünk gyermekünket? Felejtsük el a Jégvarázs Annáját és Elzáját, Batmant és a Jedi-lovagokat, azokból úgyis lesz egy tucat a farsangon, készüljünk valami eredetibbel a jeles alkalomra! Az alábbi jelmezötletek nemcsak frappánsak, de gyorsan és könnyen elkészíthetők, a kellékek nagy része valószínűleg otthon is megtalálható, csak néhány apróságot kell hozzá beszerezni.

Őrült macskás hölgy

Ha kislányunk rajong az állatokért és még humorérzéke is van, imádni fogja ezt a jelmezötletet! Az őrült macskás hölgyhöz csupán egy fürdőköntös, egy cicás zokni vagy papucs, plüssállatok, hajcsavarók és egy mókás szemüveg kell. Teendőnk pedig csak annyi, hogy a plüssállatokat rávarrjuk a köntösre, lányunk haját pedig hajcsavarókra tekerjük és látványos rúzzsal és pirosítóval kicsinosítjuk arcát.

Clark Kent

A szupererővel rendelkező képregény-karakterek jelmezeit bármelyik jelmezkölcsönzőben megtalálhatjuk, de mi a helyzet a szuperhősök alteregóival? Például Superman hétköznapi énje, Clark Kent is felvonulhatna a farsangon! Az ő jelmezének kulcsdarabjai a Superman-logós póló, a fekete keretes napszemüveg, a fehér ing és a nyakkendő. Az inget gomboljuk ki annyira, hogy a logó jól látszódjon, és ne felejtsük el oldalra zselézni kisfiunk haját, hogy a hasonlóság megtévesztő legyen!

Majré

Aki látta az Agymanók című animációs filmet – és ugyan melyik gyerkőc ne látta volna? –, az biztosan odáig volt a fejünkben mesterkedő kis lényekért, akik a különböző érzelmekért felelősek. Derű, Harag, Undor, Bánat és Majré öltözete is nagyon jellegzetes, utóbbié pedig elég könnyen leutánozható, csak a szekrényt kell alaposan átkutatni! A mindentől félő agymanó kék inget és nadrágot, tyúklábmintás mellényt és óriási bordó csokornyakkendőt visel – ilyet akár csomagolópapírból is hajtogathatunk. A maskarát egy lila sapkával tehetjük teljessé, amelyre filcszemet és -szemöldököt varrunk.

Rágógumi-automata

Egy jelmez, amely szinte megköveteli, hogy viselője folyamatosan rágózzon és még lufikat is fújjon? Melyik gyerek mondana erre nemet? A rágógumi-automata jelmezhez sok-sok pompont kell a hobbiboltban beszereznünk (vagy készítenünk), amelyeket aztán egy fehér pólóra kell varrnunk vagy ragasztanunk. Az automata bedobós részét egy kötényen valósíthatjuk meg: vágjunk ki szürke, fehér és fekete filcdarabokat, és rögzítsük őket az anyagon. Ne felejtsük el feltüntetni, hogy milyen érmével működik az automata!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
Mint minden weboldal, az activebeauty.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban talál. Értem