Menü

Brie rozmaringgal és diófélékkel

A sajtok királynője

Home » Gasztro és Sport » Receptek » Brie rozmaringgal és diófélékkel - 01.2019

A cracker vagy a grissini remekül illik a brie-hez. Egyszerűen csak mártsuk bele a folyékony sajtba, és élvezzük az ízélményt.

Hozzávalók 4–6 személyre:

  • 150 g olajos mag vegyesen (pl. dió, pekándió, mogyoró)
  • 1 kerek brie sajt (kb. 500 g)
  • 2-3 ek. méz
  • 3 ág rozmaring
  • 1 füge

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A magokat pirítsuk egy serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül addig, amíg kellemes illatot nem kezdenek árasztani.
  2. A brie-t tegyük egy hőálló sütőformába, és süssük 10 percig. Időközben szeleteljük fel a fügét. Melegítsük fel a mézet egy serpenyőben, rakjunk hozzá 1 rozmaringágat, hogy adjon neki egy kis ízt, majd pedig vegyük ki belőle.
  3. Vegyük ki a brie-t a sütőből, szórjuk meg a diófélékkel, és öntözzük meg a mézzel. Garnírozzuk a maradék rozmaringgal – ha úgy tetszik, a leveleit lecsipkedve – és a friss fügeszeletekkel, végül pedig tálaljuk.

CSOKOLÁDÉS GYÜMÖLCSÖK

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk