Active Beauty
Profi tippek örökké száraz bőrűeknek

Íme, a helyes bőrápolási rutin

Profi tippek örökké száraz bőrűeknek

Vannak, akiknek teljesen mindegy, milyen évszak van, bőrük mindig száraz. De van gyógyír! A neves szakemberek által összeállított bőrápolási rutint követve azonban a száraz, vízhiányos bőr is újra puha és egészséges lehet.

Mi kell a száraz bőrnek?

Első és legfontosabb teendőnk, ha száraz és érzékeny a bőrünk, hogy nagyon gondosan odafigyelünk a bőrápolásra, és tudatos termékhasználókká kell válnunk. Nem árt megtanulnunk, hogy melyik hatóanyag mire jó, melyik való nekünk, és mi az, amit inkább kerüljünk. Ha ezt megtesszük, jelentősen tudunk javítani a bőrünk állapotán. Mindig nagyon kíméletes, gyógyító hatóanyagokkal teli termékeket válasszunk, és figyeljük a bőrünk reakcióit. Ha felfedezünk valamit a bőrápolási rutinunkban, ami esetleg ronthat a bőrünk állapotán, hagyjunk fel vele.

A TÍZLÉPÉSES KOREAI BŐRÁPOLÁS

Miért száraz a bőrünk?

A bőr akkor válik szárazzá, ha valamitől károsodik, és már nem képes megtartani természetes nedvességtartalmát. Lehet, hogy szorgosan kenjük különféle hidratáló krémekkel, állapota mégsem javul, mert a külső, természetes védőréteg sérült, éppen ezért ilyenkor először azt kell újjáépíteni. Ez a védőréteg sérülhet attól, ha „túltisztítottuk” az arcunkat (például nem megfelelő, szárító hatású tonikkal vagy szappannal), nem figyeltünk oda a fényvédelemre, vagy alkoholt tartalmazó kozmetikumokat használtunk, így bőrünk elvesztette önregenerálódás képességét.

Bőrápolási rutin száraz és nagyon száraz bőrűeknek

A tisztítás a bőrápolás alfája és omegája, egyszerűen nélkülözhetetlen a szép, egészséges és egységes bőrképhez, ám egyáltalán nem mindegy, hogy mivel tesszük azt. Amit a száraz bőrűeknek mindenképpen kerülni kell, azok az erős tisztító hatású összetevők – például a nátrium lauril-szulfát (sodium lauryl sulfate) –, a természetes és szintetikus illatanyagok, a vegyi anyagok – például a kőolajszármazékok –, és az erősen habzó letisztítók, mert ezek csökkentik a bőr regenerációra való képességét. Használjunk a bőrhöz maximálisan kíméletes formulákat! Jó választás a szappanmentes, növényi olajakban gazdag, tápláló lemosó.

Lemosás után tejes, hidratáló tonikra lesz szükségünk. Válasszunk olyat, ami gyulladáscsökkentőket és bőrazonos vegyületeket is tartalmaz (keramidokat, glicerint és koleszterolt). Érdemes kipróbálni, hogy a tonikunkat felturbózzuk pár csepp minőségi arcolajjal.

10 OK, AMIÉRT A KÁVÉ JÓT TESZ NEKÜNK

A kíméletes tisztítást követően jöhet a hidratálás! Egy minőségi, intenzív és bőrszerkezetet erősítő formula kulcslépés a száraz bőr ápolásában. Egy megfelelő hidratáló gazdag antioxidánsokban, olyan hatóanyagokban, melyek erősítik a vízmegkötő képességet, és persze bővelkednek bőrmegújító és gyulladáscsökkentő összetevőkben.

Fényvédelem nélkül egy magára valamit is adó nő ma már nem megy ki az utcára! És ez még felhős időben és télen is így van, hiszen akkor is van UV sugárzás, amely éri a bőrünket, és gyengíti ellenállását és regenerációra való képességét. Egy minimum SPF 30-as fényvédő elengedhetetlen, ha nem akarjuk, hogy megint kiszáradjon a bőrünk.

Végül, de nem utolsó sorban pedig nagyon fontos a belső hidratálás is. Mert hiába ápoljuk megfelelően kívülről bőrünket, ha a szervezetünk nem kapja meg a működéséhez szükséges vizet és tápanyagokat, kültakarónk soha sem lesz szép és egészségtől csillogó.