Active Beauty
Beszédes profil

Mit árul el rólad a közösségi média?

Beszédes profil

A közösségi média berobbanása óta egyre több személyes dolgot osztunk meg a nagyvilággal, így azok is véleményt tudnak rólunk alkotni, akik nem ismernek minket közelebbről, sőt mi több, még a főnökünk is betekintést kap a munkán kívüli életünkbe. Ha eddig nem gondolkodtunk el azon, hogy mit árul el rólunk a profilunk, akkor itt ennek az ideje!

#1 – Szerelem

Mindenki ismer olyan párokat, akik egyfolytában arról osztanak meg képeket, hogy milyen boldogok és szerelmesek… A feltöltött harmonikus képek mögött azonban sok esetben nem egy felhőtlenül boldog pár áll, épp ellenkezőleg: az ilyen kapcsolatokra a bizonytalanság jellemző. A sok poszttal mindössze a környezetük számára szeretnék azt mutatni, hogy minden rendben van náluk.

A TESTBESZÉD FONTOSSÁGA AZ ÁLLÁSINTERJÚN

#2 – Testkép

Az edzőtermi szelfik vagy az egészséges ételekről készített fotók megosztása szintén gyakori jelenség, melyek leginkább nárcizmusra utalnak, ami mögött bizonyos mértékű hiúság is meghúzódhat. A begyűjtött lájkok pedig segítenek, hogy még tovább erősödjön a felhasználó önbizalma.

#3 – Posztok száma

Fentebb már említettük, hogy azok a személyek, akik nincsenek megelégedve az életükkel, sok időt töltenek a közösségi média felületein, de a szakemberek arra is rájöttek, hogy rajtuk kívül a gyengébb idegzetű személyek is szeretnek elidőzni például a Facebookon, ahol rengeteget posztolnak. Tehát általánosságban elmondható, hogy minél többet posztolunk, annál bizonytalanabbnak vagy épp extrovertáltabbnak tűnhetünk.

TIPPEK AZ ÉLHETŐ OPEN OFFICE-ÉRT

#4 – Profilkép

A posztjaink fajtáján és mennyiségén kívül a profilképünk is rengeteget elárul rólunk. A Pennsylvania Egyetem kutatói több tízezer profilkép megvizsgálása után az alábbiakra jöttek rá:

  • Azok a személyek, akik nem saját magukról tesznek ki képet, nagyon nyitottak. A fotók nagyon jó minőségűek, és a felhasználók zömében komoly vagy negatív érzéseket jelenítenek meg rajtuk.
  • Megbízható személyek profilképén egy vagy akár több arc is található, melyek a középpontban vannak, de hagynak helyet más tartalomnak is. A fotóknak természetes hatásuk van és világosak. Ezek a személyek szeretik idősebbnek láttatni magukat valós koruknál.
  • Ha sok világos szín található a profilképen, ami ennek köszönhetően rendkívül pozitív hangulatot kelt, akkor nagy valószínűséggel egy extrovertált személy “tartozik” a fotóhoz. Náluk ezen kívül az is megfigyelhető, hogy a képen nem egyedül szerepelnek, és az arcuk nincs a középpontban.
  • A barátságos és empatikus személyek gyakran a barátaikkal közösen mosolyognak a profilképen. Az ő esetükben nem fontos a fotó esztétikája, így az sem baj, ha enyhén homályos. Egy a lényeg: pozitív legyen az összhatás.
  • Az érzelmileg instabil és érzékeny személyek profilképe gyakran nem közvetít semmilyen érzelmet, vagy csak negatívakat. Ezen kívül csak nagyon ritkán színesek, ugyanis az ilyen típusú emberek jobban szeretik a fekete-fehéret. Ritkán található meg a képen az ő vagy más személy arca.