Menü

Interjú Bencze Mátéval

„Az új álmok hajtanak előre ”

Home » Életmód » Interjú » Interjú Bencze Mátéval - 07.2020

A dm „A változás bennem kezdődik” kampányának egyik arca, Bencze Máté néhány hónapja még csupán vágyakozott gyermekkori álma megvalósítása után, mostanra azonban kemény munkával célt ért.

Hogy állsz a változásokhoz?

Alapvetően nem szeretem a változást – ha valamit megszoktam, azt szeretem, ha úgy is marad. Azonban az életemben most épp egy olyan fajta változás történik, amire már nagyon régóta vágytam. Nemrég ugyanis megnyithattam az első saját fodrászszalonomat, szóval ezt a változást most élvezem.

Hosszú út vezetett az álom beteljesülésig?

Évek óta erre vágytam, és rengeteget dolgoztam érte. Mindig is az önállóság volt a célom, és bár már régóta nézelődtünk a családommal, hogy meglegyen az ideális hely, csak tavaly decemberben leltünk rá az igazira. Azóta persze elérte a majdnem végleges verzióját is, minden olyan lett, ahogy szerettem volna.

INTERJÚ LENGYEL TAMÁS SZÍNÉSSZEL

Influenszerként ismert meg téged az ország. Hogyan fogadta a rajongói bázisod, hogy a jövőben több alkalmuk lesz személyesen is felkeresni téged?

Nagyon örültek neki, meglepődtem, hogy mennyi kedves és bátorító üzenetet kaptam. Az utóbbi időben a munka mellett kevesebb időm maradt a közösségi médiára: állandó jelleggel tartalmat készíteni és videókat forgatni, ez meg is látszott az aktivitáson. De most újra eljön az az időszak, amikor a felszabadult időmet videókba fektethetem.

 

 

Az, hogy 27 évesen egy ilyen nagy álmodat valóra tudtad váltani, nem kis munka. Szerinted a belefektetett munkán túl mi az, aminek ez még köszönhető?

Gyerekkoromtól kezdve fodrász szerettem volna lenni, még csak ötéves voltam, amikor az édesanyámnak azt mondtam, hogy „ha felnövök, akkor fodrász leszek”. Ez a vágy pedig azóta kitartott bennem! Viszont a családom támogatása és segítsége nélkül nem tarthatnék most itt. Az első perctől kezdve támogattak mindenben, hagyták, hogy megéljem az álmaimat. A videóimban sem titkoltam, hogy egy saját szalon az igazi célom.

Mi a következő nagy álmod?

Sok álmom maradt még! Szeretnék újságokkal együtt dolgozni, könyvet kiadni, illetve egy saját márka elkészítése is szerepel a tervek között. Nagyon elégedett vagyok az életemmel, de az új álmok hajtanak előre. Mindennap boldogsággal tölt el, amikor bemehetek dolgozni.

INTERJÚ SCHELL JUDIT SZÍNÉSZNŐVEL

Rengetegen tanultak meg a te segítségeddel itthon hajat fonni, hiszen nem titok, hogy az az egyik nagy kuriózumod.

Igen, szerettem volna, hogyha a legegyszerűbbektől a bonyolultabbakig segíthetek az embereknek megtanulni, hogyan készülnek ezek a fonások. Nagyon nagy boldogsággal töltött el, amikor elkezdtek záporozni felém a képek a kész frizurákról, amiket a videóim alapján készítettek el. 2018-ban és 2019-ben is megrendeztem az Év hajfonása versenyt, ahol gyakorlatilag kortól és nemtől függetlenül bárki versenybe szállhatott – nagyon elégedett vagyok az összes indulóval, nyertesekkel, és nem mellesleg jó érzés támogatni másokat.

Azt mondják, hogy a jó fodrász olyan, akár egy pszichológus. Tapasztaltad, hogy a fodrász székbe ülve az alanyok jobban megnyílnak?

Abszolút! Nagyon sokat beszélgetek a vendégekkel, és kifejezetten jól esik, hogy gyakorlatilag bármilyen témában kikérik a véleményemet. Magamból kiindulva tudom, hogy sokszor már az is sokat segít, hogyha az ember csak elmondhatja valakinek a problémáit, nem is kell, hogy a másik egy világmegváltó ötlettel álljon el.

 

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk