Menü

Ön meghallja a belső hangját?

Hallja meg, mit üzen az elméje!

Home » Életmód » Psziché » Ön meghallja a belső hangját? - 02.2020

Befelé figyelve hamar rájöhetünk, hogy mi az, amire valójában szükségünk van. Kiváló első lépés, ha elkezdünk tudatosan figyelni  a megérzéseinkre

Irene Itene mentáltréner és jógatanárnő a belső hang pozitív erejéről.

Hogyan űzhetjük el a negatív gondolatainkat?

A „belső kritikusunk” meglehetősen gyakran küld dorgáló üzeneteket számunkra – negatív gondolati minták formájában. Amint ez tudatossá válik számunkra, megtanulhatjuk ezeket a gondolatokat ignorálni, valamint azt is, hogy ezek helyett miként koncentrálhatunk a pozitív dolgokra. Csak így leszünk képesek időről időre meghallani a belső hangunkat.

INTERJÚ A BOLDOGSÁG SZAKÉRTŐJÉVEL

Pontosan hogyan hallhatjuk meg ezt a hangot?

A belső hang különböző érzékcsatornákon keresztül szólhat hozzánk. Vannak, akik ténylegesen hallanak valamit, míg másoknak csupán egyfajta kép jelenik meg a fejükben, vagy az érzelmeiken keresztül, tehát a megérzéseiken keresztül jut el hozzájuk az üzenet. Ezek által az érzékelések által alakíthatunk ki belső kapcsolatot saját magunkkal.

Miért van az, hogy sokszor nem halljuk ezt a hangot?

A mindennapokban sok feladatot kell elvégeznünk, és ez leköti a figyelmünket. Aki túlságosan is el van foglalva a saját magán kívüli világgal, annak elterelődik a figyelme önmagáról, és abban az állapotban nem képes meghallani a belső hangját. Néha nagyon halk, ezért könnyű figyelmen kívül hagyni. Ezért fontos, hogy időről időre kilépjünk a mindennapok zűrzavarából, és tudatosan befelé figyeljünk.

Hogy sikerülhet befelé fordítani a figyelmünket?

Természetesen az a legfontosabb, hogy igazán akarni kell. A befelé figyelés legegyszerűbb és leghatékonyabb módja a tudatos légzés. Ha teljes mértékben a légzésünkre koncentrálunk, akkor gyorsan elérhetjük ezt az állapotot, és könnyen visszatalálhatunk önmagunkhoz.

A SIKERES NŐK 4 KÖZÖS TULAJDONSÁGA

Milyen tanácsokat szokott még adni a fentieken kívül?

Töltsünk sok időt a természetben, mert az fejleszti a tudatos érzékelést, és újra összekapcsol minket saját magunkkal. A természet csendje és békéje nyugtató hatással van az emberre, megtisztítja a lelket, és javítja a hangulatot.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk