Menü

Banános sütemény

Gyümölcsös édesség

Home » Gasztro és Sport » Receptek » Banános sütemény - 05.2020

HOZZÁVALÓK EGY NÉGYSZÖGLETŰ TEPSIHEZ (VAGY EGY 26 CM-ES SÜTŐFORMÁHOZ):

  • 400 g dmBio teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 4 tk. dmBio borkő sütőpor
  • 2 csipet Naturmind Himalaya kristálysó
  • 4 tojás 6 banán (kb. 440 g)
  • 2 tk. fahéj 330 g puha vaj
  • 60 ml dmBio alpesi tartós tej
  • opcionálisan 2-3 ek. kókuszvirágcukor vagy dmBio étcsokoládé 70% kakaótartalommal a bevonáshoz

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Nyomjuk szét a banánokat egy villával, majd tegyük félre.
  2. Keverjük krémesre a vajat, utána egyesével adjuk hozzá a tojásokat.
  3. Elegyítsük a teljes kiőrlésű lisztet a sütőporral, a sóval és a fahéjjal, és adjuk lassan a tojásos vajhoz.
  4. Ezt követően tegyük bele az összenyomott banánt és a tejet is. A legjobb, ha ezeket egy habverővel (nem robotgéppel) keverjük hozzá.
  5. Töltsük a tésztát a kizsírozott formába, és 170 fokon 20–30 percig süssük attól függően, hogy milyen magas a süteményünk. Egy klasszikus kenyérformában a süteménynek egész biztosan több időre lesz szüksége az átsüléshez.
  6. A süteményt tetszés szerint cukrozzuk meg, vagy vonjuk be étcsokoládéval.

 

VEGÁN SZUSISZENDVICSEK

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk