Active Beauty
Melyik jegyben született a kisbaba?

Ezek a főbb jellemzői

Melyik jegyben született a kisbaba?

A csillagjegyek bizony nem csak felnőtt önmagunk tulajdonságaira engednek következtetni, de már egészen pici kortól rámutathatnak legjellemzőbb értékeinkre és gyengeségeinkre. Nézzük, mit mondanak a csillagok gyermekeinkről.

Bak (12.22. –  01.20.)

A bak jegyében született gyermekek már babaként is gyakorlatiasak, ambiciózusak és sikerorientáltak. Mindent minél előbb akarnak megtanulni, és elért eredményeikért cserébe el is várják megérdemelt jutalmukat. Munkamoráljuk később, az iskola alatt is nagyon jól jön majd nekik. Azonban sokszor lehet szükség egy kis szülői nyugtatásra és vigasztalásra, amikor frusztrálttá válnak, mert valami nem sikerült elsőre.

A CSILLAGJEGYEK LEGJOBB TULAJDONSÁGAI

Vízöntő (01.21.-02.20.)

A vízöntő babák igazán különlegesek tudnak lenni. Könnyen lehet, hogy a legfurább dolgok nevettetik meg őket, olyan ételeket szeretnek, amelyektől sok gyerek undorodik, és úgy általában teljesen kiszámíthatatlan, mit tesznek a következő pillanatban. Bátorítsuk egyéniségük fejlődését, és a ’kis furcsaságaikat’, de előre készüljünk is fel lelkileg a kamaszkori lázadás időszakára, mert ez bizony a vízöntő gyerekek egyik specialitása.

Halak (02.21.-03.20.)

A halak jegy szülöttei általában nyugodt, alkalmazkodni tudó, jóalvó csecsemők. Persze nincs is idejük túl sok gondot okozni, hiszen inkább álmodozással, saját fantáziavilágukban szeretik tölteni idejüket. Biztosítsuk halak gyermekünknek a kreatív fejlődéshez szükséges nyugodt környezetet, a későbbiekben pedig legyünk résen: valószínűleg elég sok motivációs monológot kell majd tartanunk, hogy kis álmodozónkat tettekre sarkalljuk.

Kos (03.21.- 04.20.)

A kos szülöttei igazi kis örökmozgók, sok energiára lesz szükségünk mellettük. Tegyük baba-biztossá az egész lakást, és csemeténket ne hagyjuk egyedül sok időre, ki tudja, hol köthet ki, ha egy pillanatra félrenézünk. A kos gyermekeknél nem ritka, hogy később versenyszerű sportolásba kezdenek. Persze inkább egyéni sportokban, mivel nem túl jó csapatjátékosok. Gyermekünk fejlődésének érdekében próbáljuk megismertetni vele az osztozkodás és a csapat fogalmát már a kezdetektől.

Bika (04.21.-05.20)

A bika babák általában nyugodt, rutint szerető egyéniségek, és valószínűleg az evés miatt sem kell aggódnunk. Nem titok ugyanis, hogy a bikák szeretik a hasukat és mindent, ami szép és kellemes érzékeiknek. Egy jól eltalált és következetesen betartott napi rendszer mellett igazán boldog gyermekké válhat kisbabánk, azonban segítségre szorulhat a spontaneitás és az önkifejezés terén, így határozottan bátorítsuk, ha valami érdekelni kezdi.

Ikrek (05.21.-06.21.)

Az ikrek babát már újszülöttként frusztrálja, hogy nem tud beszélni, hiszen lételeme a kommunikáció. Ezt tapasztalni is fogjuk, mivel az éles eszű ikrek valószínűleg előbb fogja megtalálni a szavakat, mint kortársai. A későbbiekben pedig jó, ha készen állunk a válaszokkal a véget nem érő ’miértekre’, hiszen csemeténk igazi információ-szivacs. Mivel az ikrek gyermeket egyszerre minden érdekli, próbáljuk már kiskorban megerősíteni koncentrációs képességét, és alvás vagy etetés közben mindenképp zárjuk ki a figyelmét megzavaró tényezőket.

MELYIK KUTYAFAJTA ILLIK HOZZÁM A CSILLAGJEGYEM SZERINT?

Rák (06.22-07.22.)

A rákok igazán érzékenyek, így képesek nagyon különleges és szeretetteljes kapcsolatot létesíteni szüleikkel. A jegy szülöttei szeretik a családi otthon nyugalmát, és a minőségi időtöltést a hozzájuk legközelebb állókkal. Így ha rák gyermekünk van, valószínűleg nem egy fantasztikus családi pillanatban lesz részünk. Azonban később bátorítsuk gyermekünk, hogy barátokra találjon, mert természete miatt hajlamos visszahúzódó lenni mások előtt.

Oroszlán (07.23-08.23.)

Az oroszlán babákkal szerencséje van a szülőknek, valószínűleg mindig nevetni fognak valamin. Nem szégyenlősek, örülnek, ha a figyelem központjában lehetnek. Játsszunk sokat gyermekünkkel, aki jegyéből adódóan jó humorérzékkel, magabiztosan és energikusan veszi majd a kalandokat, mint egy igazi vezető egyéniség. Ugyanezen tulajdonságai miatt azonban hajlamos átesni a ló túloldalára, és igen hiún vagy felelőtlenül viselkedhet. Ekkor jó, ha szülőként kicsit visszahúzzuk a talajra.

Szűz (08.24.-09.23.)

A szűz jegy szülöttei precízek, érdeklődőek, és gyorsan tanulnak. A szűz babák mindig meg szeretnék érteni a dolgokat, természetükből adódóan keresik a rendszert mindenben, így rájuk is jó hatással lehet, ha egy eltalált napi rutinhoz tudnak alkalmazkodni. Érdeklődésüket pedig különböző logikai játékokkal és puzzle rejtvényekkel könnyedén tarthatjuk fenn. Ahogy cseperednek, fontos, hogy el tudják engedni magukat. Ezért tanítsuk meg őket arra, hogy néha egy kis káosz sem árt az életben.

Mérleg (09.24-10.23.)

A mérleg babák igazi társasági lények, imádnak másokkal együtt lenni, könnyen barátkoznak és nagyon szerethetőek. A részletek emberei, és az, hogy jegyükből adódóan nehezen tudnak dönteni, már korán megmutatkozhat, akár a kedvenc játékok, akár az első, általuk kiválasztott kis ruha esetében. Szociális képességeik nagy előnyükre válhatnak életük során, azonban figyelmeztessük őket rá, hogy ne mindig mások érdekeit tartsák szem előtt.

Skorpió (10.24.-11.22.)

A skorpió jegyben született gyermekek igazán nagy érzelmekre képesek, mindent szenvedéllyel szeretnek, vagy éppen utálnak, így igencsak hajlamosak a nagy hisztikre is. Pontosan emiatt azonban, ha találunk olyan dolgokat, amiket kedvel skorpió babánk, az igen hosszú időre lekötheti, cseperedő gyermekünk pedig valószínűleg élvezni fogja emiatt a nagy iskolai projekteket. Azonban a skorpió érzelmi elmerülése akár rögeszmés is lehet, így a későbbiekben próbáljuk megtanítani gyermekünket az elengedés hasznosságára.

Nyilas (11.23.-12.21.)

A nyilas baba mindig valami mást szeretne csinálni, mint amit épp csinál. Figyelme kalandozik, és a következő dolgot mindig érdekesebbnek találja, mint az előzőt. Szükségük van a kalandra, a környezetváltozásra, a friss levegőre, így mellettük aztán igazán aktívak maradhatunk. Ha egy mindig végtelenül optimista nyilas gyermekkel áldott meg minket a sors, szükség lehet arra, hogy idővel megtanítsuk a felhők helyett a földön járni.