Menü

4 arcápoló, amit minden igényes férfinak használnia kellene

Az arcápolás unisex

Home » Szépség » Szépségápolás » 4 arcápoló, amit minden igényes férfinak használnia kellene - 10.2018

Valljuk be, a férfiak nem igazán szokták azt csinálni, amit mondanak nekik. Nem hajlandóak segítséget kérni, ha eltévedtek, nem tartják be az utasításokat, amit az orvostól kaptak, és persze a bútort is össze tudják szerelni az útmutató nélkül. De bármennyire is öntörvényű életük nagyobb része, azt ők sem tagadhatják, hogy ugyanúgy szeretnének fiatalosak és jól ápoltak maradni, mint a hölgyek. Ehhez viszont biztosan szükségük lesz segítségre.

Nappali hidratálás fényvédelemmel

Ma már tudjuk, hogy a fényvédelem elengedhetetlen szerepet játszik bőrünk fiatalságának megőrzésében, az UV-sugarak káros hatásai ellen pedig bizony nem csak nyáron szükséges harcolnunk, hanem egész évben. Erre jelent praktikus megoldást, ha olyan nappali hidratáló krémet választunk, amely már eleve el van látva SPF-faktorral. Ha anti-aging összetevőket, antioxidánsokat vagy vitaminokat is tartalmaz a kiválasztott termék, akkor főleg ne restelljék az urak sem levenni a polcról.

AZ ÁPOLT FÉRFI

Éjszakai krém

Nem is gondolnánk, mennyit használ, ha éjszaka is krémezzük magunkat. Bár mindannyiunknak fontos az éjszakai bőrápolás, ha a jövőben is egészséges és szép arcbőrt szeretnének, a férfiaknak elengedhetetlen, hogy már a húszas éveiktől kezdődően minden nap megragadják a lehetőséget, hogy hidratálják arcbőrüket. A gyakori borotválkozás és az alkohol tartalmú aftershave-ek használata ugyanis erősen szárít, ami hosszú távon gyorsabb öregedést, a ráncok előbbi megjelenését és az arcbőr ’összeesését’ okozza. Ha éjszakai krémet használunk, akkor pedig duplán ápoljuk bőrünket, hiszen annak természetes megújulási folyamatait turbózzuk fel, méghozzá abban az időszakban, amikor ebbe magától is belekezd.

Szemkörnyék ápoló

A hosszú munkaórák, a stressz, a munka előtt vagy után beiktatott napi edzések, a gyerekek, a hétvégi utazás, az éjjeli sörözés a haverokkal… Ez élet fárasztó és zsúfolt, ez pedig először szemeinken látszik meg. Tipikusan ez az az terület, ahol az öregedés első jelei és apró ráncai megjelennek, arról nem is beszélve, hogy egy rosszabb éjszaka vagy egy különösen nehéz nap rögtön nyomai rögtön ott vannak a szemek alatti sötét karikákon vagy duzzadt táskákon. Ezért bőrünk hosszú távú egészsége és pillanatnyi megjelenésünk szempontjából is fontos, hogy ápoljuk és tápláljuk arcunk ezen területét. Ezt megtehetjük krém, szérum vagy maszk formájában is, legjobb, ha olyan készítményt választunk, amely antioxidánsokat és hyaluronsavat is tartalmaz, így az ápolás mellett, bőrünk kollagéntermelődését is stimulálhatjuk.

HÍRES APUKÁK, AKIKÉRT MINDENKI RAJONG

Arctisztító rutin

Annak ellenére, hogy a borotválkozás miatt a férfiak igen gyakran ’radírozzák’ bőrüket (hiszen a borotva is eltávolítja az elhalt hámsejteket), nekik is szükségük van egy jól bevált, napi arctisztító rutinra. Általában jobban izzadnak, mint a hölgyek, így több szennyeződés is rakódhat le pórusaikban, amely zsírosabb bőrtípusukkal kombinálva rendszeres mitesszerképződést eredményezhet. A napi arctisztító termékünk mellé bátran válasszunk egy hetente 2-3 alkalommal használható, gyengédebb bőrradírt is, hogy megelőzzük a kellemetlen pöttyöket.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk