Menü

Arc- vagy fátyolmaszk?

Mi különbözteti meg őket?

Home » Szépség » Szépségápolás » Arc- vagy fátyolmaszk? - 09.2020

Tudtad, hogy nem feltétlenül a bőrtípusodtól függ, hogy klasszikus arcmaszkot vagy inkább fátyolmaszkot érdemes használnod? Megmondjuk, miért. Akár hialuronsavas, akár hámlasztó hatású a maszk, bőrünk szereti az arcmaszkokat. Hagyományosan ezek krémes formában kerülnek elő tégelyekből vagy ampullákból. Az arcra helyezett fátyolmaszkok azonban újszerűek és divatosak manapság.

Arcmaszk vs. fátyolmaszk – Minden bőrtípusra alkalmas

A fátyolmaszkok különösen népszerűek, mert különböző kivitelben kaphatók, továbbá többnyire minden bőrtípusra alkalmasak. Amit azonban sokan nem tudnak, hogy a klasszikus arcmaszk és a fátyolmaszk nem sokban különbözik egymástól összetevőik tekintetében. Mind a klasszikus szépségápolási maszkok, mind a modern szövetváltozat különféle kompozíciókban kapható, amelyek alkalmazkodnak a különböző bőrtípusok igényeihez. Akár száraz, foltos, öregedő, akár érzékeny a bőrünk, minden bőrtípus számára alkalmas lehet – függetlenül attól, hogy szövet– vagy arcmaszkról van szó.

A TÍZLÉPÉSES KOREAI BŐRÁPOLÁS

Akkor mi a különbség?

A megfelelő maszk kiválasztásakor döntő tényezőnek nem a hatóanyagokat, inkább a kezelés fajtáját tekintjük. A fátyolmaszkok praktikus és egyedi csomagolásban kerülnek forgalomba. Csak ki kell nyitnunk és elő kell vennünk a fátyolmaszkot, az arcunkra tenni, és hagyni, hogy hasson. A szövet használatra készen van átitatva hatóanyagokkal, a száj, az orr és a szem mélyedése ki van hagyva, és a használati idő elteltével az egész egyszerűen a szemetesbe kerül.

Az arcmaszkoknak számos jótékony hatása ismert

A fátyolmaszkok praktikusak

Nem bonyolult az alkalmazásuk, nincs krémes tégely a fürdőszobában, és az alkalmazás után nincs krémmaradék. A fátyolmaszkok használata teljesen egyszerű, továbbá egyedi és praktikus a csomagolásuk is. Bármilyen poggyászba beleférnek, hogy helyet takarítsanak meg, és bárhol, bármikor lehetővé teszik az intenzív ápolást.

9 PRAKTIKA A FESZESEBB BŐRÉRT

Fátyol- vagy krémmaszk? – Mindkettő!

A fátyolmaszkok nagyon praktikusak. Ezeket azonban könnyen eldobható tárgyaknak tekintik, amelyek felesleges hulladékot termelnek. Ha hébe-hóba használunk csak ilyen maszkot, akkor nem kell aggódni. Másrészt érdemes mérlegelni, hogy otthon a klasszikus maszkot részesítjük-e előnyben, és utazáskor vagy egy-egy különleges alkalommal pedig fátyolmaszkot használunk.

A fátyolmaszk használata rendkívül praktikus

 

Alternatív megoldás: készítsünk magunknak arcmaszkot

Egyszerű receptek segítségével könnyen elkészíthetünk egy arcmaszkot. Ehhez keverjünk össze egy fél pépes avokádót három evőkanál túróval, és óvatosan tegyünk bele két teáskanál zabpelyhet. A saját készítésű maszk készen áll arra, hogy minden bőrtípusnak kényeztető kikapcsolódást és extra nedvességet biztosítson.

További tippek arcápoláshoz:

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk