Menü

Így használd jól az arcmaszkodat!

És a hatás garantált

Home » Szépség » Szépségápolás » Így használd jól az arcmaszkodat! - 04.2020

Arcunk ápolására érdemes rendszeresen időt fordítanunk azért, hogy minél tovább maradjon szép és fiatalos. Ennek kulcsai a különböző arcmaszkok és krémek, melyek intenzíven táplálják és ápolják bőrünket.

Az arcmaszkok helyes használata

Mielőtt felvisszük az arcmaszkot, nagyon fontos, hogy mindig alaposan mossuk meg a kezünket, és tisztítsuk meg az arcunkat. Annak érdekében, hogy az ápolóanyagok minél jobban és könnyebben bejussanak bőrünk mélyebb rétegeibe, kezdjük az arcápolást egy enyhe peelinggel, amely során eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, a koszt, az izzadságot és a maradék sminket. Ezután következik az arcmaszk felvitele, melyhez használhatunk egy kozmetikai ecsetet, egy spatulát, de akár az ujjainkat is. A felvitel során fokozottan figyeljünk arra, hogy egyenletesen kenjük szét az arcunkon a még kenhető állagú maszkot, méghozzá középről kifelé haladva, figyelve arra, hogy a szem és a száj körüli területeket kihagyjuk. 10-15 percig hagyjuk hatni, majd utána töröljük le egy meleg törölköző vagy egy szivacs segítségével.

9 PRAKTIKA A FESZESEBB BŐRÉRT

Az arcmaszkok bevált eleme a hűtött uborkaszelet, amely segít megelőzni a szempuffadást.

Tippek

1. Uborka

A szempuffadás megelőzése érdekében mindig tegyünk két szelet hűtött uborkát a szemünkre.

2. Száraz bőr

Amennyiben száraz a bőrünk, akkor annak megtisztítása után várjunk pár percet, és csak utána vigyük fel az arcmaszkot, amely krém állagú legyen.

3. Igénybe vett bőr

Ebben az esetben arctisztító tej használata javasolt az arcmaszk felvitele előtt. Fontos, hogy alaposan töröljük le a bőrünkről a tejet, hogy a maszk teljesen ki tudja fejteni pozitív hatását.

4. Zsíros bőr

Zsíros bőr esetén a sár- vagy agyagmaszkok használata javasolt, továbbá az aktív szenet tartalmazó termékek is jó szolgálatot tesznek.

5. Lemosás után

A maszk lemosása után spricceljünk egy kevés hideg vizet az arcunkra, melynek hatására pórusaink összehúzódnak. Ezután nyugodtan használjunk hidratáló, vitaminokat tartalmazó, esetleg könnyed antioxidáns hatású készítményeket.

A TÖKÉLETES TUSVONAL NYOMÁBAN

A Balea kétfázisos C-vitaminos szérum és szövetmaszk extra adag C-vitamint juttat arcbőrödbe. A szérumos előkezelés által a szövetmaszk hatóanyagai könnyebben beszívódnak a bőrbe, így frissebbé és egyenletesebbé varázsolja az arcbőrt. Ezenkívül a szérum csökkenti az első kis ráncocskákat is. A szövetmaszk a C- és E-vitamin antioxidatív hatása révén pedig élettel telibbé teszi a fáradt és fakó arcbőrt. A végeredmény: egyenletes kinézetű és ragyogó bőr

 

További cikkek az arcmaszkokról

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk