Menü

Anti-aging útmutató minden korosztálynak

Vegye fel a harcot az öregedés ellen!

Home » Szépség » Anti-aging útmutató minden korosztálynak - 09.2017

Bizony, bármelyik korosztályba is tartozunk, az öregedés látható jelei ellen harcolnunk kell. Vannak íratlan szabályok, amelyeket kortól függetlenül érdemes bevetni, és vannak praktikák, amelyeket korunknak megfelelően kell betartani. Anti-aging kisokosunkban minden fontos információt megtalál!

SZUPERGYORS SZÉPÍTKEZÉS

Korosztálytól függetlenül

Használjunk fényvédőt!

Ez az első és legfontosabb dolog, amit tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük a ráncok, a barna foltok és más öregedési jelek kialakulását.

Sportoljunk, táplálkozzunk helyesen és aludjunk eleget!

Ha egészséges életmódot folytatunk, akkor szervezetünk megkapja mindazokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyekre szüksége van. Így pedig bőrünk is szép és élettel teli lehet.

Ne sajnáljuk a pénzt a bőrápolásra!

A drágább termékekben általában több hatóanyag van és modernebb anti-aging technológia is áll mögöttük, így érdemes befektetésként gondolni rájuk. Legalább arckrémből válasszunk magasabb árkategóriájút, az árát pedig spóroljuk meg egy egyszerűbb arclemosón vagy tonikon.

20–25 éves kor között fókuszban a hidratálás

Igyunk rengeteg vizet!

Ahogy öregszünk, a bőrünk egyre kevésbé képes megkötni a vizet.

Használjunk hidratálókrémet!

Ez segít, hogy bőrünket közvetlenül is feltöltsük vízzel. A hidratálókrémet használjuk közvetlenül az arcmosás után.

Válasszunk gyengéd arclemosót!

Most, hogy már nem kell a tinédzserkori bőrproblémákkal küzdenünk, semmi szükségünk arra, hogy erős arclemosót használjunk, amely kiszárítja a bőrünket.

FELÜDÜLÉS A FÁRADT SZEMEK SZÁMÁRA

25–35 éves kor között fókuszban a megelőzés

Használjunk retinoltartalmú termékeket!

A retinol és a retinol-A, azaz az A-vitamin remek anti-aging és acne ellenes fegyver.

Radírozzuk a bőrünket rendszeresen!

A gyengéd arcradír segít, hogy bőrünk friss és üde legyen, hiszen eltávolítja az elhalt hámsejteket, és a bőrt a folyamatos megújulásra serkenti.

Keressük a gyulladáscsökkentő összetevőket!

Amikor hidratálókrémet és arctonikot választunk, részesítsük előnyben azokat, amelyek A- vagy C-vitamint tartalmaznak. Ezek csökkentik a bőr pirosságát és a pórusösszehúzó hatásuk is van.

Találjuk meg a legideálisabb szakértőket!

Kell, hogy legyen egy bőrgyógyász és kozmetikus, akiben teljes mértékben megbízunk. Ők jól ismerik a bőrünket és pontosan tudják, hogy mire van szüksége. Látogassuk őket rendszeresen.

Anti-aging alatt nem csak a kezelést, a bőr feszességének megőrzését, a ráncok megelőzését is értjük.

ŐSZI BŐRÁPOLÁSI RUTIN

35–45 éves kor között fókuszban az aktív anti-aging

Turbózzuk fel a hidratálókrémünket!

Keressünk olyan arckrémet, amely még koncentráltabban tartalmaz A- és C-vitamint, így megelőzhetjük a pigmentfoltok kialakulását.

Gondolkozzunk el a professzionális kezeléseken!

Ha a botoxot vagy a hialuronsavas injekciót túl drasztikusnak találjuk, kérjük ki kozmetikusunk véleményét: számos olyan professzionális hámlasztó és egyéb kezelés létezik, amellyel látványosan csökkenthetők a ráncok.

45 éves kor felett fókuszban a szinten tartás

Ne hanyagoljuk el az arcápolást!

Az évek múlásával se hagyjuk el a megszokott bőrápolási rutinunkat, minden nap tegyünk azért, hogy bőrünk a lehető legjobb állapotban legyen. Válasszunk minél több anti-aging hatóanyagot tartalmazó termékeket.

Ne vigyük túlzásba a botoxot és társait!

Ha a ráncfeltöltés mellett tettük le a voksunkat, akkor próbáljunk meg mértéket tartani. A természetellenes külső sokkal riasztóbb, minta ráncos arc!

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk