Menü

8 tipp ajkunk ápolásához

Viszlát, szárazság!

Home » Szépség » 8 tipp ajkunk ápolásához - 03.2018

Szinte minden nő szívesen visel rúzst – vibráló tónusút, natúrt vagy éppen klasszikus árnyalatot. De egyetlen szín sem mutat jól igazán, ha kimarad a rendszeres ajakápolás. A szánkon a bőr sokkal vékonyabb, mint a testünk többi részén, éppen ezért extra odafigyelést igényel, hogy ne száradjon ki és ne váljon cserepessé – különösen ebben a szeles tavaszi időjárásban. Az alábbi nyolc tipp segítségével ajkunk mindig ápolt és egészséges lehet.

Ne nyalogassuk a szánkat!

Bár pillanatnyi megoldásként jó ötletnek tűnhet ajkunk megnyalása, ha száraznak érezzük azt, valójában csak rontunk a helyzeten: ugyanis amint a nyál elpárolog vagy felszívódik, ajkunk még szárazabbá válik. Ugyanígy szárítja az ajkat az, ha a szánkon át vesszük a levegőt.

RÚZSTESZT: EZT ÁRULJA EL RÓLUNK A RÚZSUNK!

Kövessünk egészséges étrendet!

A kiegyensúlyozott táplálkozás nemcsak a bőrünkön, hanem az ajkunkon is meglátszik. A vitaminoktól és ásványi anyagoktól egészségesebbé válik az ajkunk is.

Ajkunk vékony bőre miatt különös ápolást igényel a hideg időben

Igyunk elegendő vizet!

Az egyik legfontosabb dolog, amit az egészséges és hidratált ajkak érdekében tehetünk, az az, hogy kellő mennyiségű vizet fogyasztunk. Ha ugyanis belülről hidratáljuk a szervezetünket, akkor ajkunk sem fog olyan könnyen kiszáradni.

Mossuk le a sminket!

Ajkunknak szüksége van arra, hogy az egész nap viselt rúzs után este és éjszaka szabadon lélegezhessen. Éppen ezért sminklemosáskor alaposan távolítsuk el a rúzsunk maradványait is. Ehhez használjunk micellás vizet vagy sminklemosót és vattakorongot.

RÚZSOZÁSI HIBÁK, AMELYEKET SZINTE MINDENKI ELKÖVET

Hidratáljunk éjszaka is!

Napközben könnyen észrevesszük, hogy szánk kiszáradt. Éjszaka azonban ajkunk védtelen, ha csak nem gondoskodunk előre a hidratálásáról! Lefekvés előtt kenjük be szánkat hidratáló hatású ajakápolóval vagy vazelinnel. Jó megoldás lehet a ghí, azaz a tisztított vaj használata is.

Alkalmazzunk masszázst!

Egy csepp tápláló olajjal masszírozzuk ajkunkat nagyjából öt percen át minden nap. Ezzel egyrészt serkentjük a vérkeringést az ajkunkban, másrészt értékes tápanyagokkal ápoljuk.

Éjszakai hidratálássál megelőzhetőek a reggeli kicserepesedett ajkak

Rendszeresen radírozzunk!

A rendszeresen végzett ajakradírozás elengedhetetlen az egészséges és puha ajak eléréséhez. A radírozás során ugyanis eltávolítjuk az elhalt hámsejteket és nem marad más, csak a sima bőr. Az exfoliáláshoz használhatunk kifejezetten erre a célra kapható ajakradírokat, de mi magunk is készíthetünk házilag ajakradírt mézből és cukorból.

A SMINK FELVITELÉNEK HELYES SORRENDJE

Mindig legyen nálunk ajakápoló! 

Nem tudhatjuk, hogy mikor és mitől válik szárazzá az ajkunk, ezért jobb biztosra menni: mindig legyen nálunk egy krémes állagú, hidratáló hatású ajakápoló.

 

 


MÁR KÉZBE IS VEHETI A MAGAZINT! RENDELJE MEG DÍJMENTESEN!

Az active beauty magazin a dm ingyenes nyomtatott női magazinja, ami rengeteg hasznos tippet és trükköt tartogat a divat, a szépségápolás, a lakberendezés, az utazás, az egészséges táplálkozás területén. A magazin díjmentesen megrendelhető és még a postaköltség miatt sem kell aggódnia, ugyanis az active beauty magazint – teljesen ingyen postázzuk ki Önnek!

Rendelje meg a magazint díjmentesen és helyezze magát kényelembe!

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk