Active Beauty
A tudatos arcápolási rutin

Bőrünk (sz)épségéért

A tudatos arcápolási rutin

A bőrünknek reggel teljesen más szükségletei vannak, mint este. Napközben sokkal több káros anyag éri első védelmi vonalunkat, így a fő hangsúly a védelemé. Ezzel szemben az éjszaka a regenerálódásról szól. Ezen különbségek miatt különbözik egymástól a nappali és az esti arcápolási rutin.

Nappali arcápolás

A reggeli arcápolási rutinnak egyszerűnek és gyorsnak kell lennie, mindemellett pedig fel kell készítenie bőrünket az aznapi kihívásokra. Ehhez először alaposan mossuk meg az arcunkat egy kíméletes és természetes összetevőkből készült szappannal, legjobb esetben olívással. A fogmosás időtartamára akár hatni is hagyhatjuk a szappant. Ez egy nagyon fontos része a reggeli arcápolásnak, hiszen így szabadítjuk meg a bőrünket az éjszaka folyamán összegyűlt olajtól. Ha azonban jobban preferáljuk az arclemosókat, akkor természetesen azokat is használhatjuk, hiszen azok szintén alaposan megtisztítják az arcbőrünket.

ARCSZÉRUMOT MINDENKINEK!

Ezután vigyünk fel a szemeink köré egy hidratáló szemkrémet, amit jól masszírozzuk is be. Ezáltal sokkal üdébbnek fogunk tűnni arcunk ezen területe, miközben a ráncok kialakulását is megelőzhetjük. Amennyiben jobban szeretjük a szérumokat, bátran használjuk azokat. Számos olyan készítmény kapható, mely hatásos a puffadt szemekre, a szem alatti karikákra és még a fakó arcbőrre is. Ezek szintén képesek lelassítani az öregedés korai jeleinek megjelenését. Utolsó lépésként kenjük be az arcunkat egy UV-védelemmel ellátott nappali krémmel, ami megóvja a bőrünket a különböző környezeti hatásoktól, illetve biztos alapot ad a sminknek.

Fontos: Az arcunk után a nyakunkat és a dekoltázsunkat se felejtsük el bekenni egy gazdag és tartalmas krémmel.

Esti arcápolás

Az esti arcápolási rutinra sokkal több időnk van, így ehhez akár több terméket is használhatunk, illetve több ápolási lépést is beiktathatunk. Minél alaposabbak vagyunk a nap végén, annál többet segítünk a bőrünknek az éjszakai regenerálódásban, aminek köszönhetően annak öregedését is lassíthatjuk.

MILYEN A BŐRTÍPUSOM?

Az első teendőnk, hogy alaposan lemossuk a sminkünket, akár a reggel használt szappannal, akár valamilyen más, speciálisan erre a célra kifejlesztett lemosóval. Ezt követően ismét a szemkörnyékünk ápolására helyeződik a hangsúly. Ezután használjunk egy öregedésgátló készítményt, ami az éjszaka során képes teljes mértékben kifejteni jótékony hatását. Ezen kívül segíti a természetes regenerációs folyamatokat, illetve további plusz pont, hogy a bőrünk könnyedén magába tudja szívni. Ebből a célból akár speciális szérumokat is segítségül hívhatunk.

Ajkaink gondozása kitüntetett figyelmet igényel, hiszen nap, mint nap komoly igénybevételen esnek át. Ezért is érdemes megtalálnunk az azok igényeihez legjobban passzoló, külön erre a célra kifejlesztett ápoló balzsamot, melynek hatására másnap reggel selymes és puha ajkakkal ébredhetünk. Ezután pedig már csupán egy teendőnk van, méghozzá a nyakunk és dekoltázsunk kényeztetése egy gazdagon hidratáló és tápanyagokban gazdag krémmel.

Revox hyaluron arszérum – A hialuronsav (HA) a bőrben természetesen megtalálható anyag, ami felelős a bőr vízmegtartásáért és segít a hidratáltság és feszesség fenntartásában. Egy HA molekula a saját tömegének ezerszeresét képes vízből tárolni, és nemcsak megtartja a nedvességet a bőrben, hanem megakadályozza a nedvesség elvesztését is. A bőrt hidratáltan tartja egész nap. A hialuronsav helyreállítja a bőr természetes védekezőképességét, csökkenti az öregedés jeleit, így a bőr azonnal simább és ragyogóbb lesz. A termék tökéletes a száraz, fakó bőrre, és minimalizálja a ráncokat.

További cikkek arcápolás témában: