Menü

Ezek a legnépszerűbb kisállatnevek

Trendi nevek kedvenceinknek

Home » Család » Kiskedvencek » Ezek a legnépszerűbb kisállatnevek - 10.2018

Van, amikor új állatkánk bundája miatt egyértelmű, hogy ő bizony Foltos vagy Kócos lesz. Azonban nem mindig ennyire egyszerű a döntés, ha négylábú barátunk nevéről van szó. Arról nem is beszélve, hogy nem csak a babák utóneveiben érnek el minket a legfrissebb divathullámok, hanem e téren is. Nézzük is a ma legnépszerűbb állatneveket.

Kanok

Bár ma már konkrétan bárhogyan elnevezhetjük szőrös pajtásaink, a kanok esetében még mindig hódítanak az olyan, hagyományosan nevek, mint a Mancs, Csöpi, Bundás, Brúnó, Max, Pongó, Tigris vagy Vacak.

KIS AJÁNDÉKOK NÉGYLÁBÚ KEDVENCEINKNEK

A kan állatkák körében hasonló népszerűségnek örvendenek még a ma már kissé viccesen hangzó, régebben népszerű férfinevek, például a Lajos vagy a Béla, de sokan szavaznak híres történelmi személyiségek nevei vagy közismert történelmi, illetve ma is létező rangok megnevezései mellett. Emiatt találkozhatunk négy lábon rohangáló Cézárokkal, Hektorokkal, Nérókkal, Dáriuszokkal, de akár Fáraókkal és Lordokkal is.  Ezen kívül természetesen korunk kulturális befolyása sem hagyta hidegen ezen trendek alakulását, és egyre többen teszik le voksukat a Rambo, a Jackson vagy a Rocky mellett.

Nőstények

A nőstény állatkáknál pár tipikus állatnév még tartja magát, így az aranyos Fifiket, Pötyiket és Cirmiket nem vesztettük még el. De egyre erősebb emberi utónevek térhódítása, ezekből is a külföldi eredetűeket részesítik előnyben a gazdik. A Candy, Dolly, Emma, Goldie, Kelly, Lexi, Molly vagy a Pixie mind-mind sláger, az Olívia pedig örök kedvencnek látszik.

A történelem és mitológia is ugyanúgy jelen van a nőstény állatkák esetében is, mint a kanoknál, így gyakran kaphatjuk fel a fejünket egy-egy Afrodité, Aramisz, Luna, Pandora vagy Vénusz megszólításra.

100 % fantázia

Az egyre változatosabb és szabadabb névválasztással megjelentek a pakliban a személy- és állatneveken kívül a teljesen unisex, mind kanokra, mind nőstényekre használatos fantáziadús elnevezések is, amelyek sokszor a gazdi egy kedvenc ételéhez, márkájához, sorozatához vagy hobbijához kapcsolódnak.  Ugye nem lepődünk már meg, ha egy Muffin, Bentley, Kiwi, Csoki, Whiskey vagy Salsa ugrándozik körülöttünk a parkban?

HÁZIÁLLATOK ÉS ÚJSZÜLÖTTEK

A mesék világa

Egy nemrégiben, az Egyesült Királyságban készített felmérés szerint az állatnevek új kategóriája is megjelenni látszik, melyet nem más ihletett, mint a Disney mesék világa. A trend hazánkban is felemelkedőben van, a Bambi, a Szuzy és a Lady például már évek óta a népszerű nőstény nevek közé tartoznak, ahogyan a Jázmin is. Az új szelek viszont, úgy látszik, magukkal hozzák majd az Oroszlánkirályból ismert Simba és Nala, a Jégvarázsból kiemelt Elsa, vagy a külföldön már töretlen népszerűségnek örvendő Minnie és Mickey nevek elterjedését is.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk