Menü

A 8 leggyakoribb sminkbaki

Makeup hiba nélkül

Home » Szépség » Smink » A 8 leggyakoribb sminkbaki - 01.2021

A sminkeléssel elméletileg szebbé szeretnénk varázsolni magunkat, de ez sajnos nem minden esetben sikerül. Sokszor olyan hibákat vétünk, melyeket észre sem veszünk. Lássuk a leggyakoribbakat.

#1 hiba – Túl sok alapozó

A legelterjedtebb tévhit a sminkeléssel kapcsolatban, hogy annál jobb egy alapozó fedése, minél többet kenünk az arcunkra. Ez azonban nagy tévedés, ugyanis épp az ellenkezőjét érjük el: a pattanásokat és más bőrhibákat sokkal inkább kiemeljük a túl vastag alapozóréteggel, épp ezért olyan vékonyan ajánlott felvinnünk, hogy például a szeplőink még látszódjanak.

#2 hiba – Concealer nem megfelelő használata

A concealer használata során gyakran vétünk hibákat, melyek már a sminkelési sorrendnél kezdődnek. A concealert ugyanis mindig az alapozó után kell felvinnünk, ellenkező esetben csak szétkenjük az arcunkon. Ezen kívül a felviteli technika is nagyon lényeges: soha ne kenjük, hanem mindig óvatosan ütögessük a bőrbe. Ezzel a módszerrel ugyanis nem a ráncainkba fog beleragadni, így nem emeli ki azokat.

5 TIPP A HOSSZÚ ÉS DÚS SZEMPILLÁKÉRT

#3 hiba – Túl sok pirosító

A pirosítónak köszönhetően friss és üde lesz a bőrünk. Ha azonban túl sokat használunk belőle, épp ellenkező hatása lesz. Ezért nagyon lényeges, hogy az ecsetünkről mindig óvatosan ütögessük le a felesleget, hogy semmiféleképp ne vigyünk fel túl sokat a pirosítóból. Ezen kívül arra is figyeljünk, hogy csak az arccsontunkon használjuk.

#4 hiba – Túl sötét szemceruza

Tény, hogy a fekete szemceruza nagy sláger manapság. A füstös szem készítéséhez például nélkülözhetetlen. Az alsó szemvonal esetén azonban nem ajánlott alkalmazni, ugyanis vizuálisan összenyomja a szemet, továbbá szigorú tekintetet kölcsönöz. A sötétbarna vagy más meleg árnyalatok sokkal jobban mutatnak.

#5 – Csomós szempillák

A legszebb szemsminket is tönkreteszik a csomós szempillák, így fokozottan figyeljünk a szempillaspirál felvitelekor. A legjobb technika, ha cikkcakk mozdulatokkal kenjük be a szempilláinkat, így biztosan mindegyikre jut a festékből, mégsem ragadnak össze.

#6 – Nem megfelelő színű rúzs

A rúzs színénél rengeteg hibát tudunk véteni. Lehet, hogy a rúzs színe tökéletesen passzol az öltözékünkhöz, azonban egyáltalán nem illik a bőrszínünkhöz vagy ajkaink formájához. Arra figyeljünk, hogy vékony ajkak esetén kerüljük a sötét árnyalatokat, ugyanis ezek optikailag tovább vékonyítják azokat. Ezen kívül azt javasoljuk, hogy a világos bőrrel rendelkezők a rózsaszín és barackos árnyalatokat részesítsék előnyben, míg barna bőrrel az erősebb színek is fantasztikusan mutatnak.

SZÉPSÉGTIPPEK A NAGYVILÁGBÓL

#7 hiba – Szép szemsmink, de nem megfelelő alkalom

Általánosságban elmondható, hogy a szemsminkünket mindig az alkalomhoz illően kell elkészítenünk. A csillogó festékek szuperül néznek ki egy fesztiválon vagy egy buliban, de az irodába annyira nem passzolnak. A füstös szemek szintén nem bizonyulnak túl jó választásnak a nappali órákra, de estére nincs ennél jobb szemsmink.

#8 hiba – Túl sok hangsúly

Az a szabály, miszerint vagy a szemeinket vagy az ajkainkat hangsúlyozzuk ki, továbbra is érvényes. Ez azt jelenti, hogy mindig el kell döntenünk, hogy arcunk melyik részére szeretnénk a hangsúlyt fektetni, ellenkező esetben olcsó hatása lesz a sminkünknek.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk