Active Beauty
A hajtöredezés megelőzhető!

10 tipp az egészséges hajért

A hajtöredezés megelőzhető!

A szép haj a tövétől a végéig egészséges. De mit tehetünk, hogy hajvégeink is élettel teliek és fényesek maradjanak? Az alábbi 10 praktika a hajtöredezés ellen nyújt megoldást.

Frizura a másnapos hajból!

Ha csak minden második nap mossuk meg a hajunkat, akkor lehetőséget adunk a szervezetünknek arra, hogy a hajat a természetesen termelődő faggyúval regenerálja. Azokon a napokon, amikor nem frissen mosott a hajunk, fogjuk csak egyszerűen össze, készítsünk egy divatos fonatot vagy egy laza kontyot.

Fésülködjünk helyesen!

A hajtöredezés ellen a mindennapi fésülködéshez használjunk olyan hajkefét, amelynek sörtéi természetes anyagból vannak, a kifésülést pedig mindig a hajtövektől a hajvégek felé végezzük.

Csak a hajtövet samponozzuk!

Ne előre döntött fejjel mossunk hajat, és csak a hajtövet mossuk meg samponnal. A hajvégeknek elég az a tisztítás, amit a lefolyó sampon nyújt. Ezzel elkerülhetjük, hogy a hajvégek nagyon kiszáradjanak.

HAJMOSÁS VÍZ NÉLKÜL

Hajbalzsamozzuk a hajvégeket!

Mindig, de tényleg mindig használjunk hajbalzsamot! A balzsamot közvetlenül a hajvégekre vigyük fel, és hagyjunk neki pár percet, hogy kifejtse jótékony hatását.

Legyünk óvatosak a törölközővel!

Ne dörzsöljük erővel a hajunkat a törölközővel, mert ezzel nem gyorsítjuk meg jelentősen a száradás folyamatát, csak roncsoljuk a hajszálak szerkezetét. Tekerjük csak szimplán a törölközőt a hajunk köré, és finom mozdulatokkal próbáljuk meg kinyomkodni belőle a felesleges vizet.

Használjunk ritka fogú fésűt a vizes hajra!

A vizes haj ugyan rugalmasabbnak tűnik, mint a száraz, mégis nagyobb odafigyelést igényel. Érdemes beszerezni például egy ritka fogú fésűt, és hajmosás után először ezzel átfésülni a tincseinket. Így a lehető legkevesebb kárt tesszük a sérülékeny, vizes hajban.

Óvjuk a hajvégeket a hőtől!

Ha hajszárítóval szárítjuk a hajunkat, akkor érdemes odafigyelni arra, hogy a hajvégeinket ne érje közvetlenül a hő, csak ha már feltétlenül szükséges. Azaz először szárítsuk át a hajtövet, és csak aztán a végeket. Ha pedig még használunk hajvasalót vagy hajgöndörítőt is, akkor a hajszárításnál mellőzzük teljesen a hajvégek szárítását, elég lesz nekik az a hő, ami formázás közben éri őket.

Figyeljünk a hajvasalásnál!

Amikor hajvasalóval egyenesítjük a hajunkat, mindig hívjunk segítségül egy hajkefét vagy fésűt, amellyel vezetjük a hajtincset, és megelőzzük, hogy az apróbb gubancokat a hővel “beleégessük” a hajba.

AZ EGÉSZSÉGES HAJ TITKAI

Figyeljünk a hajgöndörítésnél is!

Ahelyett, hogy a hajvégtől tekernénk fel a sütővasat, kezdjük a hajtőnél, és haladjunk a hajvég felé – így csak annyi hőt kap a hajvég, amennyit nagyon muszáj. Ez a hajtöredezés elkerülése érdekében nagyon fontos.

Vágassunk rendszeresen a hajvégből!

Az előző kilenc pontban felsorolt praktikák csak akkor hatásosak, ha betartjuk a tizedik trükköt, mégpedig azt, hogy rendszeresen (nagyjából 6-8 hetente) vágatunk hajvégeinkből. A fodrásznak csak azt az 1-2 centimétert kell eltávolítani, ami károsodott, a frissen vágott hajvégnek köszönhetően pedig hajunk még gyorsabban is nő!

Mentés