Menü

A francia nők szépségtitkai

Amire mindenki kíváncsi

Home » Szépség » Szépségápolás » A francia nők szépségtitkai - 11.2019

Sophie Marceau, Marion Cotillard, Audrey Tautou, Juliette Binoche – ismert dívák, akik nem csak színészi tehetségükkel, de szépségükkel és utánozhatatlan, „franciás” bájukkal is elvarázsolnak bennünket. Mégis mi teszi a francia nőket ilyen unikálissá és ellenállhatatlanná? Íme, a titkok.

Élvezik az ételeket

A franciák ínyencek, szeretik a finom ételeket, és sokat adnak az étkezés minőségére. Sok zöldséget, gyümölcsöt és levest esznek, és mivel minden, ami a tányérjukra kerül, kiváló minőségű és egészséges, nem kell állandó bűntudatot érezniük a finom falatok elfogyasztását követően. A francia nők nagyon ügyesen balanszíroznak: ha az egyik étkezés kalóriadúsabbra sikerül, a következővel kompenzálnak. Odafigyelnek az alakjukra, és nem várják meg, hogy pár kilónál több felszaladjon rájuk, így nem kell önsanyargató diétába kezdeniük, elég, ha egy kicsit módosítanak az étkezéseiken és többet mozognak.

MEGHAN MARKLE SZÉPSÉGTIPPJEI

Szeretik a minőséget

A „francia” jelző egyet jelent a minőséggel – legyen szó gasztronómiáról, kozmetikumról vagy divatról. Ami francia, az kiváló és kifinomult, kreatív és egyedi, de soha nem harsány. A francia nők kifinomult stílusérzékkel öltözködnek. Mindegyikük szekrényében ott lapul egy klasszikus Chanel szabású kiskosztüm és olyan alapdarabok, melyek kiválóan kombinálhatók egymással. Az olyan klasszikusokra szeretnek több pénzt áldozni, mint egy sötétkék kasmírpulóver vagy egy kényelmes balerinacipő, mely sok alkalomhoz illik. A minőségi alapdarabokért hajlandóak magasabb árat fizetni, hisz tudják, hogy megéri.

A francia nők számára kifejezetten fontos a minőség és a divat.

Van egyéniségük

Az ízlésesen öltözködő francia nő nem utánoz senkit, nem akar celebekhez vagy színészekhez hasonlítani. Kislány koruktól arra nevelik őket, hogy szépek és értékesek, mert minden ember egyedi és utánozhatatlan. Éppen ezért nem keresik az egyen megoldásokat, sokkal inkább a formabontót és az egyedit. Bátran párosítanak egymástól nagyon különböző színeket és stílusokat. Simán felvesznek például egy farmer-edzőcipő kombinációhoz szmokingot és elegáns ékszereket. A francia nő egyéniség, aki kitalálja saját magát, és nem követ aktuális divatokat.

Nem botoxoltatnak

Mireille Guiliano, francia író szerint az a francia nők titka, hogy nem akarnak fiatalabbnak látszani a koruknál – mégis sikerül nekik. Minden korban azt hangsúlyozzák, ami a legszebb rajtuk. A francia gondolkodástól idegen, hogy a nők „szavatossága” lejár 40 éves korukban, így nem akarnak ötvenévesen sem úgy kinézni, mint a lányaik.

A világszerte hódító botox helyett a francia nők az olyan “hagyományos” öregedést késleltető praktikákra esküsznek, mint a nedvességpótló arcmaszk, a rendszeres sport, a plusz egy óra alvás vagy a jó szex. A szépséget nem méregdrága kozmetikumoktól várják. Egy nő megjelenése szerintük akkor tökéletes, ha mindig kifogástalan a frizura, decens a smink és hófehér a mosoly.

SZÉPSÉGTIPPEK A NAGYVILÁGBÓL

Magukkal is foglalkoznak

Sok helyen az a nézet, hogy a jó anya mindenről lemond a családja érdekében. Ezzel szemben a franciáknak nincs lelkiismeret-furdalása amiatt, ha magukkal is foglalkoznak, mert úgy vélik, hogy csak egy kiegyensúlyozott és boldog nő lehet jó családanya. A francia nők, akkor is, ha többgyermekes családanyák, figyelnek arra, hogy mindig jusson idejük saját magukra és a szerelemre is.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk