Active Beauty
A boldog párok titkai

Párkapcsolati tippek a világ legboldogabb párjaitól

A boldog párok titkai

Mindannyian tudjuk, hogy egy párkapcsolat csak akkor működhet, ha teszünk érte. És hogy mi mindenen kell dolgozni, hogy hosszútávon boldogan élhessünk együtt a szerelmünkkel? Egy nemrég készült kutatás szerint a legboldogabb párokra ezek jellemzőek.

Kíváncsiak

Természetes kíváncsisággal vannak a másik iránt, ezért folyton érdeklődnek és kérdéseket tesznek fel egymásnak. Emlékszünk még a kapcsolatunk kezdetére, amikor egyik kérdést tettük fel a másik után, hogy jobban megismerhessük újdonsült szerelmünket, megtudhassuk, mi érdekli igazán vagy mi minden történt vele a múltjában? A boldog pároknál ez évek múltán sem változik.

Nyitottak

Nyitottak arra, hogy megbeszéljenek, megosszanak, egyetértsenek vagy más véleménnyel legyenek dolgokról. Beszélgetnek azokról a témákról, amelyek fontosak számunkra – még ha azok kényesek is. És igen, még vitatkoznak is, hiszen olyan nincs, hogy két ember mindenben egyetért. A vitatkozás ugyanis hasznos, ha kulturált keretek között zajlik.

Képesek kikapcsolni

Folyton csinálunk valamit: dolgozunk, a telefonunkat nyomkodjuk, tévézünk… De néha ki is kell kapcsolnunk, hogy valóban kettesben lehessünk azzal, akit szeretünk. A boldog párok felismerték, hogy nem mindig fontos kapcsolatban lennünk a külvilággal. Néha csak az a lényeg, ami kettőnk között történik. Végtére is mi fontosabb: a tévé, az okostelefon, a számítógép vagy a párkapcsolatunk?

Teret adnak a másiknak

A boldog párok nemcsak az együtt töltött idő fontosságát értékelik, de a külön töltöttét is. Mindkettőre szükségünk van ugyanis. Azok, akik túl sok időt töltenek a partnerükkel, úgy érezhetik, elvesztik az egyéniségüket és az önállóságukat. A külön töltött idő ráadásul lehetőséget ad arra, hogy a felek hiányozzanak egymásnak, ez pedig növeli az intimitást a kapcsolatukban.

Nem cipelik magukkal a múlt terheit

Mármint oké, mindannyiunknak vannak terhei – van akinek több, van akinek kevesebb. Utóbbiak a szerencsések, akik könnyedén vesznek bármilyen párkapcsolati akadályt. Ám akiknek már vontatóra van szükségük, jobb, ha felveszik a kapcsolatot egy szakértővel, aki segít megszabadulni ezektől a terhektől.

Képesek fejlődni

A boldog párok fejlődni szeretnének és arra törekednek, hogy jobb emberré váljanak. Igyekeznek a legtöbbet kihozni magukból. Emlékszünk például még arra, hogy szerelmünk hajnalán erőt és időt nem sajnálva azon igyekeztünk, hogy a lehető legjobban nézzünk ki? Nos, ennek most sem kellene másképp lenni, ne hanyagoljuk el magunkat csak azért, mert már biztosak vagyunk a kapcsolatunkban.

Ismerik a boldogság titkát

Sok ember úgy gondolja, hogy a partnere a boldogságának kulcsa. Pedig ez nem igaz, vagy legalábbis nem működőképes. Amellett, hogy a társunk boldoggá tesz minket, tudnunk kell, hogy saját boldogságunkért első sorban önmagunk vagyunk a felelősek. A boldogság önmagunk elfogadásával és önmagunk megszeretésénél kezdődik!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés