Menü

5 tipp, hogy tartósabb legyen a nyári smink

Így vegyük fel a harcot a hőséggel

Home » Szépség » Smink » 5 tipp, hogy tartósabb legyen a nyári smink - 07.2019

A nyári hőségben néha ruhát sincs kedvünk felvenni, nemhogy sminkelni… Vannak viszont olyan szituációk, amikor elkerülhetetlen egy szép arcdekor. Az alábbi tippeknek hála mostantól a nagy melegben is szívesen nyúlunk majd a szempillaspirál és társai után.

  1. Bőrápolás

Mielőtt nekilátunk a sminkünknek, sose feledkezzünk meg bőrünk ápolásáról. Nyáron rendkívül fontos a megfelelő hidratálás és természetesen a napvédelem. Ezeknek köszönhetően bőrünk gyönyörű lesz, az alapozásnak pedig tökéletes terepet biztosítunk.

4 SMINKTIPP MENYASSZONYOKNAK

  1. A kevesebb néha több

A hőségben sajnos elkerülhetetlen az izzadás. Így minél több sminket kenünk magunkra, annál nagyobb az esélye annak, hogy az egész lefolyik az arcunkról. Emiatt ajánlott mindig csak annyira kisminkelnünk magunkat, amennyire muszáj. A legveszélyeztetettebb terület az arcunkon az úgy nevezett T-zóna, azaz a homlok-orr-áll vonala, ugyanis ott izzadunk a legjobban. Erre a részre csak kevés sminket kenjünk, így nem kell azon aggódnunk, hogy az arcunk a pólónkon landol, továbbá a pórusainkat sem tömítjük el.

Minél több sminket kenünk magunkra, annál nagyobb az esélye, hogy a hőségben az izzadástól az egész lefolyik az arcunkról.
  1. A primer – a csodafegyver

Aki eddig nem használt primert, annak csak ajánlani tudjuk, ugyanis ennek a csodaszernek hála a sminkünk még órákkal később is olyan lesz, mintha most kentük volna fel. A primert mindig az alapozó előtt kell használni, ugyanis egy vékony réteget képez a bőrünkön, aminek hatására sokkal tartósabb lesz az alapozó. Ezen kívül megelőzi a bőr csillogását és kivörösödését, továbbá majdhogynem eltünteti a nagyobb pórusokat és kisebb ráncokat is.

Tipp: A primer használata után inkább egy könnyed BB-krémet válasszunk, így levegőzni tud a bőrünk, és tartósabb lesz a sminkünk is.

4 DOLOG, AMIT SMINKELÉS KÖZBEN A LEGGYAKRABBAN ELRONTUNK

  1. A tökéletes szemhéjfesték

Egy szuper sminkhez nem hiányozhat a tökéletes szemfesték sem. Nem csupán a megfelelő szín, a festék állaga is lényeges. Nyáron nem ajánlott a krémes szemhéjfestékek használata, inkább válasszunk por állagút.

Tipp: A tökéletes szemsminkhez természetesen több kell, mint egy jó szemhéjfesték. Ajánlott egy vízálló szempillaspirál használata, ugyanis a sima könnyedén elkenődhet az izzadás hatására.

  1. Bronzosító

A legtöbb nő szeret csillogni, azonban nyáron érdemes ezt mellőzni, hiszen gyorsan úgy nézhetünk ki, mintha rettenetesen izzadnánk. Inkább használjunk bronzosítót, ami természetes ragyogást és egészséges arcszínt kölcsönöz. Nagyon lényeges, hogy csak a T-zónára és az arccsontra vigyük fel, így szenzációs lesz az összhatás.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk