Active Beauty
5 téma, amiről minden párnak beszélnie kéne

De csak kevesen teszik

5 téma, amiről minden párnak beszélnie kéne

A legtöbb ember nem szívesen hoz szóba olyan témákat, amelyekről nehéz beszélni, mert kellemetlenek, fájóak vagy éppenséggel túl indiszkrétek. Pedig egy jól működő párkapcsolatban nem jelenthet problémát az intimitás. Ha tehát azt szeretnénk, hogy párunkkal biztos alapokon nyugodjon a kapcsolatunk, akkor bizonyos dolgokról mindenképp el kell beszélgetnünk. Hogy melyik is ez az öt téma?

A régi kapcsolatok
Az exeinkről beszélgetni nem éppen kellemes téma… Bennünk is fájó emlékeket idézhetnek elő, és azt sem akarjuk, hogy jelenlegi párunk indokolatlanul féltékeny legyen elődeire. Mégis fontos, hogy megismerjük a másik múltját, hiszen mindannyiunkat az előző kapcsolataink formáltak, alakítottak minket azzá, akik ma vagyunk. Ne próbáljunk eltitkolni semmit, hiszen jobb, ha egy ilyen nagy beszélgetés alkalmával derül ki valami, mint később…

A BOLDOG PÁROK TITKAI

A pénzhez való viszonyunk
A pénzügyeket szóba hozni nem egyszerű, főleg nem egy kapcsolatban, hiszen sokan úgy gondolják, hogy ez megöli a romantikát. Pedig a pénzhez való viszonyunk tisztázásával sok vitától kímélhetjük meg magunkat. Hiszen vannak, akik a spórolás hívei, és vannak, akik inkább a mának élnek… Egy amerikai kutatási eredményből azt is tudjuk, hogy az egyedülállók 66 százaléka, míg a párkapcsolatban élők 71 százaléka vallja azt, hogy a pénzügyi felelősségvállalás “nagyon fontos” vagy “különösen fontos” egy párkapcsolatban.

A karriercélok
Persze egy jobb állás vagy magasabb fizetés mindenki fejében ott motoszkál, de mi van akkor, ha ezek elérése komolyabb áldozatokat követel? Például képesek lennénk országot váltani egy jobb állás reményében? Vagy bevállalnánk még egy műszakot a magasabb fizetésért? Az ilyen és ehhez hasonló dolgok pedig jelentősen bezavarhatnak egy párkapcsolatba. Nem árt tehát, ha a karrierünkkel kapcsolatos ambíciókról is nyíltan beszélgetünk, hogy ha egyszer döntést kell hoznunk, senkit se érjen meglepetés.

SZERETI AZT A SZÓT, HOGY ÚJ?

A gyerekvállalás
A családalapítás témaköre egyesek számára igazán örömteli, mások viszont a falra másznak már csak a gondolatától is… pedig ez is egy olyan dolog, amit jobb még időben tisztázni. És ami még nagyon fontos: semmiképp ne akarjuk ráerőltetni terveinket a másikra. Érdemes a nézőpontokat egymáshoz közelíteni, de erőszakosan meggyőzni a másikat nem célravezető, különösen nem a gyerekvállalást illetően.

Az anyagi biztonság
Ahogy azt a második pontban is említettük, a pénzkérdés megér legalább egy hosszú beszélgetést. De nemcsak azért, hogy megismerjük a másik költekezési habitusát, hanem azért is, hogy tisztázzuk, hogyan és miként finanszírozzuk a jövőnket. Akár hitelfelvétel, akár a nyugdíjas évek kapcsán ez egy elkerülhetetlen téma.

Mentés

Mentés