Menü

4 felfedezésre váró európai síközpont

Izgalmas és gyönyörű úti célok

Home » Szabadidő » 4 felfedezésre váró európai síközpont - 02.2018

A téli sportok szerelmeseinek nem kell messzire menniük, ha síelni vagy snowboardozni szeretnének, Szlovákiában és Ausztriában számtalan remek síközpont vár rájuk. Ám, ha valami újdonságra vágynak, akkor rögtön négy remek európai síparadicsomot is mutatunk, amelyek felfedezésre várnak!

UTAZZUNK ÚGY, MINT A PROFIK!

Grúzia
A Gudauri síközpont meglehetősen közel van Tbilisihez, az ország fővárosához – nagyjából két órát kell autóznunk, hogy elérjük ezt a fákkal övezett, gyönyörű helyet. Grúzia leghíresebb és legnagyobb síterepe 2200 méterrel a tengerszint felett található, a Kaukázus hegyei pedig olyan látványt nyújtanak, amelytől eláll a lélegzetünk! Gudauri sípályái között mindenki megtalálhatja a számára legideálisabbat, összesen 57 kilométeren hódolhatunk a téli sportoknak. A számos kávézó és bár egyikében megpihenve kényelmesen élvezhetjük a napsütést és a hegyek csodálatos látványát, miközben egy forró italt kortyolgatunk.

Norvégia
Geilo félúton fekszik Oslo és Bergen között, a tekintélyes Hallingskarvet hegyek között, a Hallingdal-völgyben. Norvégia legrégebbi síközpontját pedig azok szeretik leginkább, akik az egész napos síelés után nem egy túlzsúfolt buliban, hanem egy kandalló mellett lazítanának – miközben finom gofrit falatoznak és helyi röviditalokat kóstolgatnak. Földrajzi elhelyezkedése miatt Geilóban viszonylag sokáig, áprilisig tart a síszezon. Aki szeretné elkerülni a nagy tömeget és kedvezőbb áron síbérlethez jutni, az válassza a tavaszi hónapokat.

Ukrajna
A Kelet-Kárpátoknak és az időjárási viszonyoknak köszönhetően Ukrajna felé is vehetjük az irányt, ha a téli sportok szerelmesei vagyunk. És mégis hová érdemes menni? Bukovel nemcsak az ország, hanem Kelet-Európa legnagyobb síközpontja! Az Ivano-frankivszki területén található síparadicsom egyre növekvő népszerűségének köszönhetően dinamikusan fejlődik: 63 sípálya különböző nehézségi szinteken és még megannyi programlehetőség vár az odalátogatókra.

A post shared by Петра🐒 (@petrusevichka) on

EURÓPA LEGTUTIBB TÉLI ÚTI CÉLJAI

Svédország
A Romme Alpin síközpont Borlänge városában található, Svédország szívében (230 kilométerre északra Stockholmtól). A Romme Alpin az ország egyik legnagyobb síparadicsoma, és mivel ez van legközelebb Stockholmhoz, azok is előszeretettel látogatnak el ide egy-egy napra, akik amúgy a fővárost jöttek megnézni. 23 sípálya, amelyek összesen 19 kilométer hosszúak – jól hangzik, igaz? Két lesiklás között pedig jöhet a fika (ejtsd: fijká, azaz a kávészünet svéd módra.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk