Menü

Európa legtutibb téli úti céljai

TOP 3 desztináció

Home » Szabadidő » Európa legtutibb téli úti céljai - 01.2018

Nem is gondolunk bele, milyen szerencsések vagyunk, hogy Európa szívében élünk! Elég szinte száz kilométert utaznunk, és máris egy másik országban lehetünk. A sok kicsi ország pedig mind-mind felfedezésre vár! És bár legtöbbször nyáron indulunk felfedezőútra, érdemes a téli hónapokban is kalandoznunk: sok európai úti cél ugyanis télen mutatja a legszebb arcát.

A LEGJOBB KARÁCSONYI VÁSÁROK EURÓPÁBAN

Salzburg, Ausztria

Ausztria, de talán Európa egyik legszebb városa Salzburg. A város ugyanis nemcsak földrajzi szempontból helyezkedik el szuper helyen, de a kulturális élet is rendkívüli. Ausztria negyedik legnagyobb városa pedig télen még különlegesebb, mint a nyári hónapokban! Gondoljunk csak bele, mennyire romantikus lehet úgy andalogni, hogy egyik oldalunkon a történelmi épületek sorakoznak, a másikon pedig a Salzach folyóban gyönyörködhetünk – mindeközben pedig sűrűn hull a hó!

Kötelezően ajánlott: síelni, glühwein-t, azaz forralt bort inni és felfedezni Salzburg óvárosát.

EURÓPA 5 LEGSZEBB STRANDJA

Berlin, Németország

Berlin a legtöbb turistát a nyár folyamán fogadja, de a város vibráló hangulata télen sem hagy alább! A német főváros egyébként is sok okot ad arra, hogy a hidegebb hónapokban is meglátogassuk. A történelmi emlékek között, a parkokban és az enyhén havas utcákon sétálgatni önmagában is jó élmény, meg aztán ott van a Berlini Állatkert is, amely Németország legrégebbi állatparkja, amely ebben az évszakban olyan, mint egy téli csodaország.

Kötelezően ajánlott: Berlini fal, Berlini Állatkert, charlottenburgi piac, Brandenburgi kapu és persze érdemes belekóstolni Berlin éjszakai életébe is.

EGYEDÜL UTAZNI

Prága, Csehország

Nincs is jobb Prága főterén kóborolni, miközben egyik kezünkben egy bögre forró csokit, a másikban pedig az úgynevezett trdelníket (kürtős kalács) szorongatjuk. A belvárosban sétatávolságra van minden egymástól, a Moldva folyó első állandó hídja, a Károly híd pedig különösen szép télen. Prága egyébként Európa egyik fontos kulturális központja, szóval ha elegünk van a fagyoskodásból, színházak, galériák és kiállítótermek százai várnak ránk!

Kötelezően ajánlott: Károly híd (érdemes korán átkelni rajta, mert egész évben rengeteg a turista), Óváros tér, lovaskocsis városnézés és legalább egy korsót illik legurítani a híres cseh sörök valamelyikéből egy hangulatos prágai sörözőben.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk