Active Beauty
A tízlépéses koreai bőrápolás

A tökéletes bőr nyomában

A tízlépéses koreai bőrápolás

A koreai nők bőre ránctalan, feszes és egészségtől ragyogó. De vajon mi a titkuk? Hát a tízlépéses bőrápolási rutin, amelyhez szigorúan ragaszkodnak. Ismerje meg közelebbről is ezt a koreai módszert, és tegyen vele próbát – ha mind a tíz lépést nem is építi be szépségápolási szokásaiba, biztosan elleshet az ázsiai nőktől néhány szuper praktikát!

1. lépés: a sminklemosás és az olajos tisztítás

Hogy a bőrünket ápolhassuk, először meg kell szabadulnunk a sminktől és minden kosztól, amely a nap folyamán rárakódhatott. Ezt tehetjük vattakorongra csepegtetett sminklemosóval vagy sminklemosó kendővel is. Aki ébredt már fel úgy, hogy a kispárnáján nyomott hagyott a szempillaspirál (annak ellenére, hogy előtte lemosta a sminkjét), tudja, hogy az olajbázisú arctiszító használata is milyen fontos. Ezzel tényleg minden festékmaradékot eltávolíthatunk!

2. lépés: a vizes tisztítás

Használjunk vízbázisú arctisztítót, hogy eltávolítsunk minden szennyeződést, amelyet feloldott az olajos tisztítás.

3. lépés: a radírozás

Az arcradírozás nagyon fontos része az arcápolásnak, hiszen ezzel megszabadulhatunk az elhalt hámsejtektől és a pórusok megtisztításáról is gondoskodhatunk. Hetente kétszer gyengéden masszírozzuk át arcunkat arcradírral, hogy bőrünk simává és puhává váljon.

TÉLI BŐRÁPOLÁS 1×1

4. lépés: a tonizálás

Eljött a tonizálás ideje! Az arctonikból kiönthetünk egy keveset vattakorongra, és azzal gyengéden áttörölhetjük az arcunkat vagy választhatjuk a koreai nők módszerét, akik a kezükkel paskolják be arcukba ezt a frissítő terméket. Az arctonik segít helyreállítani a bőr pH-értékét és előkészíti a bőrt a hidratálókrémek befogadására.

5. lépés: az esszencia felvitele

Az esszencia a koreai bőrápolási rutin szíve! Ez a termék átmenet az arctonik és a szérum között, ezért kell közvetlenül tonizálás után felvinni és finoman beütögetni az arcunkba – hidratál és újjáépíti a bőrsejteket.

HAJÁPOLÁSI MÍTOSZOK: IGAZAK VAGY SEM

6. lépés: a szérum felvitele

A szérum különösen nagy mennyiségben tartalmaz hatóanyagokat, hogy minél előbb látványos hatást érhessünk el a bőrápolásban – akár a ráncok, a pigmentfoltok vagy a pattanások ellen harcolunk. Felvitele a már megszokott módon történik: óvatosan paskoljuk be a bőrünkbe.

7. lépés: a fátyolmaszk használata

Ha az esszencia a koreai bőrápolás szíve, akkor a fátyolmaszk a lelke. Amíg rajtunk van a maszk (15-20 perc), van időnk egy kicsit relaxálni, hogy ne csak a bőrünket, de a lelkünket is megnyugtassuk. Érdemes hetente egyszer használnunk ilyen maszkot, de kúraszerűen, akár egy héten át minden nap is feltehetünk egyet – az eredmény lenyűgöző!

8. lépés: a szemkörnyékápoló felvitele

A szemünk körül a bőr jóval vékonyabb és érzékenyebb, mint az arcunk többi részén, éppen ezért extra törődést igényel. A szemkörnyékápoló felvitelekor használjuk a gyűrűs ujjunkat, ezzel masszírozzuk be a krémet – soha ne dörzsöljük ezt a területet!

9 PRAKTIKA A FESZESEBB BŐRÉRT

9. lépés: a hidratálás

A hidratált bőr sminktermékek nélkül is ragyog, ezért fontos, hogy megtaláljuk azt a hidratálókrémet, amely a bőrtípusunkhoz illeszkedik. Ha megvan az igazi, akkor használjuk minden reggel és este is, és ne csak az arcunkat kenjük be vele, hanem a nyakunkat is!

10. lépés: a napvédelem

Még ha csak pár percet is tartózkodunk a szabadban, akkor is gondoskodnunk kell bőrünk védelméről – és nemcsak nyáron, hanem az őszi és a téli hónapokban is óvakodnunk kell a káros napsugaraktól! Ha nem figyelünk erre oda, bőrünk idő előtt öregedni kezd. A napvédőkrém legyen az utolsó, amit az arcunkra kenünk, hiszen így pajzsként tudja védeni bőrünket.

Mentés